Norsk Industri

Innhold

Hva kan norsk industri lære av tysk utdanning?

Aktuelt, Nyhet, Teknobedriftene, Kompetanse

Publisert

Kjetil Tvedt på norsk-tysk forum om kompetanse og Industri 4.0 i september 2018

Fagsjef for kompetanse i Norsk Industri, Kjetil Tvedt fikk prøve seg på nye ting på norsk-tysk forum om kompetanse og Industri 4.0.

Tyskland er et foregangsland innen fag- og ingeniørutdanning. 3. september arrangerte Norsk-Tysk Handelskammer, Norsk Industri og Total-gruppen et norsk-tysk forum om kompetanse og industri 4.0, for å se om det er noe ved den tyske duale modellen vi kan la oss inspirere av.

Seminaret var lagt til den nye katapulten Manufacturing Technology Norwegian Catapult Center på Raufoss, som skal legge til rette for testing av nye produkter, og i tillegg være en arena for fagopplæring. Seminaret tydeliggjorde at det er et stort forbedringspotensial i samspillet mellom skole og næringsliv i Norge.

Gjennom digitalisering endres kompetansebehovet i bedriftene og livslang læring kommer inn som et viktig stikkord. Ikke minst spiller fagutdanningen en betydelig rolle. Her er Tyskland et foregangsland grunnet sin duale utdanningsmodell, der brorparten av opplæringen foregår i bedrift – og det fra dag én. På denne måten sikres riktig fagkompetanse i industrien.

> Les mer her (Norsk-tysk handelskammer)

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!