Norsk Industri

Innhold

Populært med gratis digitale læremidler

Aktuelt, Kompetanse

Publisert

Ung mann med pc

Foto: iStockPhoto

Mandag 23. mars gikk vi ut med et tilbud for industrifagene på videregående skoler med gratis digitale læremidler. I løpet av et par dager har vi gitt tilgang til nær 1000 brukere.

Norsk Industri har kartlagt hvordan vi kan bidra på kompetansesiden i dagens koronasituasjon, hvor elever må holde seg hjemme og store deler av industrien ser seg nødt til å permittere ansatte. Vi publiserte mandag 23. mars et eksklusivt tilbud for industrifagene på videregående skole samt annet læremateriell for de som er interessert, i tillegg til viktig informasjon for lærlinger.

Norsk Industri selger til daglig læremidler til videregående skole, både interaktive E-læringsmoduler og E-bøker. Med hjelpende hånd fra Didac AS ble det raskt opprettet et nytt tilbud hvor det tilbys gratis tilgang for videregående skoler i VG2 Industriteknologi, VG2 Kjemiprosess og VG2/VG3 Automatiseringsfaget 

- Det har vært utrolig god respons på vårt gratis-tilbudet, og siden vi delte tilbudet tidligere i uken er vi allerede i nærheten av å nå kapasiteten på 1000 brukere, sier Mikkel Heien Bjonge, fagsjef i Norsk Industri. - Brukerne har tilgang til læremidlene frem til 13. april, forteller Bjonge. 

Stort behov for digitale læremidler 

Med såpass stor pågang ser vi at behovet for digitale læremidler til industrifagene i videregående skole har vært større enn det først ble antatt. Det har også kommet tilbakemeldinger fra lærere som ønsker å se det positive i dagens situasjon og håper at dette kan argumentere for viktigheten av å ha en større tilgjengelighet av digitale læremidler mer permanent. 

Tilgjengelig for alle 

Vi ønsker også å kunne tilby annet materiell utover det Norsk Industri har. Fagskolen Tinius Olsen har vært mer enn imøtekommende og fikk raskt satt sammen et par lavterskeltilbud som vi deler på våre sider, sier Bjonge, og forteller at det det jobbes med å få inn materiell også fra andre aktører.