Norsk Industri

Innhold

EM-sølv til Kværner-sveiser

Aktuelt, Nyhet, Kompetanse

Publisert

Sølv til sveiser Jon Arne Hjelmstadbakk fra Kværner

Sveiser Jon Arne Hjelmstadbakk fra Kværner tok sølv i Yrkes-EM 2018! Her sammen med Tone Belsby og Cathrine W. Eidal fra Norsk Industri, som fungerer som hhv. lagleder og presseansvarlig for det norske yrkeslandslaget.

Jon Arne Hjelmstadbakk, som til daglig jobber som sveiser hos Kværner Verdal har tatt sølv i Yrkes-EM!

I konkurranse med 15 andre sveisere fra hele Europa oppnådde han 723 av 800 mulige poeng, en helt fantastisk prestasjon og altså nok til sølv-medalje.

Det ble en finfin 4. plass til automatiseringslaget bestående av Vinjar Vederhus, som til daglig jobber på Ekornes, og Espen Brandtzæg Godø i Yrkes-EM 2018 i Budapest! Her sammen med Tone Belsby og Cathrine W. Eidal fra Norsk Industri, som fungerer som hhv. lagleder og presseansvarlig for det norske yrkeslandslaget.

Automatiseringslaget bestående av Vinjar Vederhus, som til daglig jobber på Ekornes, og Espen Brandtzæg Godø kom på en meget hederlig 4. plass. De oppnådde 708 poeng, og fikk dermed Medallion of Excellence, som går til de som oppnår 700 poeng eller mer og som ikke havner på pallen.

Stor norsk medaljefangst

Til sammen fikk det norske yrkeslandslaget, som besto av 14 deltakere i 12 fag, hele fem medaljer!

  • Gull til anleggsgartnerne Nils Karjetta og Kjetil Sigurd Marius Schwoch
  • Sølv til sveiser Jon Arne Hjelmstadbakk
  • Bronse til elektriker Ståle Brå, lastebilmekaniker Tor Øyvind Vorreland og bilmekaniker Jon Sindre Gulbrandsen

I tillegg fikk vi fem Medallions of Excellence. Norge ble til slutt femte beste nasjon og best i Norden!

– Vi er kjempefornøyde! Vi er femte beste land i Europa og best i Norden! Det norske laget har gjort en strålende innsats, med en gjennomsnittlig poengsum på 710 poeng. Målet for Norge var minst tre på pallen og at minst halvparten skulle oppnå over 700 poeng, så vi er godt over dette. Jeg er kjempestolt av alle deltakerne, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway.

Norsk Industri gratulerer alle deltakerne med flott innsats!

> Bilder fra konkurransen