Digitale læringsressurser for elever og lærlinger

Publisert

Et nytt skoleår er i gang, og Norsk Industri bidrar til læring for både elever og lærlinger over hele landet. Til sammen benytter over 1800 elever og 2400 lærlinger Norsk Industris digitale læremidler.

Elever og lærere på både Vg1 TIP, Vg2 Industriteknologi, Vg2 Kjemiprosessfag, og VG2/Vg3 Automatisering på 50 skoler rundt om i landet klikker seg hver dag igjennom læremateriell som er utviklet for og av industrien.

- Det er viktig at læremateriellet innen teknikk og industriell produksjon er relevant i forhold til dagens industri, sier fagsjef i Norsk Industri Anita Østro.

- Det er jo våre fremtidige fagoperatører som utdannes, industrien trenger dyktige fagarbeidere.

Filmer og animasjoner stimulerer

Norsk Industris læringsressurser består blant annet av animasjoner som på en god måte illustrerer viktige prinsipper, og filmer som skisserer hverdagen i dagens teknologidrevne industri. Norsk Industri tilbyr også E-bøker.

Les mer om Norsk Industris digitale læremateriell for videregående skole 

Tilbud også for lærlinger

Minst like viktig er det at lærlingene har et tilbud om påfyll av kompetanse under sin opplæringsperiode som lærling.

Alle lærlinger som er knyttet til et opplæringskontor får tilgang til Norsk Industris læremiddelpakker i hele læretiden sin. Denne læremiddelpakken er skreddersydd for det enkelte lærefag, og gir utdypende opplæring i forhold til vg1 og vg2.

Over halvparten av lærlingene i industrien har i dag tilgang til en slik læremiddelpakke fra Norsk Industri via sin opplæringsplattform.

- På denne måten kan lærlingen i hele opplæringsperioden støtte seg på teoretisk materiell i tillegg til den praktiske opplæringen som skjer på bedriften. Og fordi alt er digitalt har de tilgang til dette hvor som helst og når som helst, sier fagsjef i Norsk Industri Anita Østro. 

Vi ønsker alle elever og lærlinger lykke til med sin utdanning! Kontakt oss gjerne for råd og veiledning.