Norsk Industri

Innhold

Bli med på Yrkesfagenes år 2018

Aktuelt, Nyhet, Kompetanse

Publisert

Yrkesfagenes år er en informasjons- og omdømmekampanje på nett og i sosiale medier. Worldskills Norway (WSN) er ansvarlig for kampanjen. Her får du vite mer om hvordan du kan bli med!

Her kan du laste ned kampanjemateriell for Yrkesfagenes år

Oppdraget ble gitt til WorldSkills Norway i forbindelse med statsbudsjettet for 2018. Det er bevilget fem millioner til Yrkesfagenes år 2018 og Skole-NM. Kampanjen skal øke innsikt om yrkesfag og arbeidsliv hos målgruppene, øke unges interesse for yrkesfaglige utdanningsvalg, øke antall lærebedrifter og læreplasser.

Ved siden av kampanjenettstedet yrkesfag.no som ble lansert 1. februar 2018, legges det også opp til en del aktiviteter på sosiale medier.

- Denne kampanjen er åpen for alle som vil være med å bygge omdømme til yrkesfagene. Kommunikasjonen skal være entusiastisk, sannferdig og opplysende, sier Benedikte Sterner i WorldSkills Norway.

> Slik blir du med

Bli læreplassjeger!

Yrkesfagenes år 2018 samarbeider med fylkeskommunene om å finne flere lærebedrifter og læreplasser. Denne aktiviteten kalles "Læreplassjeger". Lanseringen skjer 14. mai av kunnskapsminister Jan Tore Sanner i Tromsø.

Aktiviteten har til hensikt å understøtte fylkeskommunenes arbeid med å rekruttere flere lærebedrifter og læreplasser, og å frembringe erfaringer med ulike fremgangsmåter i rekrutteringsarbeidet.

> Slik blir du læreplassjeger

Om WorldSkills Norway

WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning. Bak organisasjonen står Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger (bl. a. Norsk Industri), fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner.

WorldSkills Norway har ansvar for det norske Yrkeslandslaget som hvert annet år deltar i de internasjonale konkurransene WorldSkills Competition (Yrkes-VM) og EuroSkills (Yrkes-EM). I tillegg arrangerer WorldSkills Norway selv Yrkes-NM hvert annet år i samarbeid med en fylkeskommune.

> Les mer om WorldSkills Norway

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!