Norsk Industri

Innhold

Åpnet Kongsberg Kompetansesenter for yrkesfag

Aktuelt, Nyhet, Kompetanse

Publisert

Presidenten i NHO Arvid Moss, styreleder i K-Tech Willy Holdahl, fylkesordfører i Buskerud Roger Ryberg og LO-leder Hans Christian Gabrielsen sto for den offisielle åpningen.

NHO-president Arvid Moss, styreleder i K-Tech Willy Holdahl, fylkesordfører i Buskerud Roger Ryberg og LO-leder Hans Christian Gabrielsen sto for den offisielle åpningen.

25. august var det storstilt åpning av Kongsberg kompetansesenter for yrkesfag i Kongsberg teknologipark.

Lærlinger i CNC-maskineringsfaget Jan Kenneth Ek og Nina Skårnes

Utenfor lokalene til kompetansesenteret var det rene 17. mai stemningen da publikum ble møtt av Kongsberg våpenfabrikks musikkorps.

Vi møtte motiverte elever som gledet seg til å begynne på skolen i teknologiparken. På omvisning i lokalene ble vi møtt av lærlinger i bl.a. CNC-maskineringsfaget (Nina Skårnes og Jan Kenneth Ek) som viste fram produkter de hadde laget i faget. Susanne Slettvik, lærling i Polymerkomposittfaget, viste fram iPad-holder de lager i kompositt.

Dette blir en ny erfaring ikke bare for elever og lærere i skolen, men også for lærlingene og instruktørene på kompetansesenteret.

Bedre samarbeid mellom skole og næringsliv

Hvordan få til bedre samarbeid mellom skole og næringsliv er en gjenganger i mange debatter, og det etterlyses hvordan gjøre å få det til i praksis.

- Denne modellen er et eksempel på et unikt samarbeid mellom skole og næringsliv som det skal bli spennende å følge og høste erfaringer fra sier rådgiver Tone Belsby i Norsk Industri.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!