Norsk Industri

Gå til vår temaside om korona-situasjonen

Innhold

Åpnet Industriakademiet på Kongsberg

Aktuelt, Nyhet, Kompetanse

Publisert

Rektor Petter Aasen ved HSN og statssekretær Bjørn Haugstad, her fotografert under studieåpningen i Vestfold i år. Foto: HSN

Rektor Petter Aasen ved HSN og statssekretær Bjørn Haugstad, her fotografert under studieåpningen i Vestfold i år. Foto: HSN

7. september ble Industriakademiet på Høgskolen i Sørøst-Norges avdeling på Kongsberg åpnet.

Statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Bjørn Haugstad sto for åpningen.

Studenter ved Industriakademiet kombinerer studier og jobb, og er spesielt tilrettelagt for nyutdannede bachelor-studenter. Studentene blir ansatt i en av partnerbedriftene til Industriakademiet.

Geir Håøy, CEO, Kongsberg Gruppen

- Norske universiteter og høyskoler må tilby attraktive samarbeidsformer for å tiltrekke seg internasjonale studenter, og dette tilbudet er et godt eksempel på det. Vi har forventninger til at Industriakademiet skal spille en rolle både lokalt og nasjonalt, sa han.

Også konserndirektør Geir Håøy i Kongsberg Gruppen har store forventninger:

- Skal industriakademiet lykkes må de levere utdanning i verdensklasse. Men det har de alle forutsetninger for å gjøre.

- Industriakademiet er en spennende nyvinning innen akademia, inspirert av den tyske "dual'modellen" fra Fraunhofer Institutt. Vi trenger å utvikle nye modeller for samarbeid med industri. Industriakademiet trenger flere samarbeidsbedrifter som ønsker å være med å utdanne egne i ingeniører, sier Kjetil Tvedt, fagsjef for kompetanse i Norsk Industri.

> Les mer her

Ønsker du mer informasjon, ta kontakt med oppdragsleder Silja Merete Sverreson ved HSN.