Norsk Industri

Innhold

6 i snitt fra videregående - nå blir hun lærling offshore

Aktuelt, Kompetanse

Publisert

Jente på fjelltopp

Lisa Andersen gikk ut med 6 i snitt fra Odda vidaregående skule. Nå skal hun ut som lærling offshore for Equinor. Foto: Privat

Lisa Andersen (26) gikk ut av Odda vidaregåande med bare seksere på vitnemålet. Til høsten starter hun som lærling offshore i Equinor.

Lisa gikk første året på yrkesfag i Bergen. Etter et år på teknikk og industriell produksjon på Åstad, gikk turen til kjemi- og prosesslinja i Odda.

Tidligere har hun gått elektro og jobba i barnehage. Men det er kjemi og prosess hun kunne tenkt seg hele veien. Og hun skryter av kjemi- og prosesslinja i Odda.

– Den er veldig bra, og populær. Det er god oppfølging, så da var det naturlig å søke seg til Odda, sier Lisa til Hardanger Folkeblad.

Nå er målet å først og fremst ta fagbrevet, og etter det håper hun på fast jobb offshore.

Industrien trenger flere

Årets søkertall viser at det er en oppgang i ungdom som søker seg til TIP-fagene (som nå blir til teknologifag). Det er også flere jenter enn noensinne som søker hit. Samtidig ser vi at svært mange bedrifter søker folk med yrkesfaglig kompetanse. I NHOs Kompetansebarometer for 2019 svarte over 80 prosent av Norsk Industris medlemsbedrifter at de trenger folk fra TIP. 

– Det er flott å høre om folk som Lisa. Industrien vil trenger masse kompetanse i årene som kommer og ungdom med yrkesfaglig kompetanse vil være etterspurt fremover, sier rådgiver for kompetanse i Norsk Industri, Tone Belsby.

> Les hele saken i Hardanger Folkeblad (krever innlogging)

Norsk Industri tilbyr kurs for praksiskandidater og lærlinger som skal ta fagbrev.