Norsk Industri

Gå til vår temaside om korona-situasjonen

Innhold

2. plass i NM til studentbedrift fra Fagskolen Tinius Olsen

Aktuelt, Nyhet, Kompetanse

Publisert

En gjeng med ungdommer på prisutdeling

Algae Solutions SB fra Fagskolen Tinius Olsentok 2. plass i NM for studentbedrifter i 2019. F.v.: David M. Tangen, Magnus Kristensen, Malin Victoria Braathen, Aleksander Dahl, Tommy Sletten og Alexander Sveen. Foto: Ungt Entreprenørskap

Studentbedriften Algae Solutions fra Fagskolen Tinius Olsen er den første studentbedriften som representerer en fagskole noensinne. I årets NM for studentbedrifter tok de en flott 2. plass!

Algae Solutions løser et stort og viktig miljøproblem med en svært innovativ løsning innen rensing av CO2 fra blant annet fabrikker og søppelbrenningsanlegg.

- Det er inspirerende å se at også fagskolene nå kommer med deltagere til NM i studentbedrift. Og med en andreplass har Algae Solutions vist at man virkelig har noe i NM å gjøre! Studentene kommer her med et ypperlig prosjekt som føyer seg inn i rekken over industrielle prosjekter som kan gi vesentlige bidrag i løsningen på klimakrisen. Vi ser frem til fortsettelsen!, sier fagsjef for kompetanse i Norsk Industri, Kjetil Tvedt.

Juryens begrunnelse for 2. plassen:

Bedriften løser et stort og viktig miljøproblem, og løsningen deres har høy innovasjonsgrad. Bedriften har etablert tette relasjoner til profesjonelle aktører i markedet, og mestrer avansert teknologi på en elegant måte. Løsningen er troverdig og studentene viser god industrikompetanse. Bedriften er således godt posisjonert for å kunne utvikle en fullverdig industriell prototyp.

Om NM for studentbedrifter

Her møtes landets beste studentbedrifter for å konkurrere, dele erfaringer og bygge nettverk. Under NM møter studentene aktører fra virkemiddelapparatet, business angels, gründere og foredragsholdere. I år gikk konkurransen av stabelen på Næringslivets hus i Oslo 27.-28. mai.

Les mer:

> Kongsberg Innovasjon gratulerer årets beste studentbedrifter

> Fagskolen Tinius Olsens hjemmeside