Norsk Industri

Innhold

- Det er dette jeg vil og ønsker mer enn noe annet

Aktuelt, Gode historier, Nyhet, Kompetanse

Publisert

Kristine Kvanli (18) er lærling hos Celsa i Mo Industripark. Hun visste knapt at det fantes et smelteverk i Mo i Rana. Nå er det ingen andre steder hun heller vil være.

– Målet er å ta fagbrev i kjemi og prosess, og fortsette i jobben på Celsa. Jeg vet at det er dette jeg vil og ønsker mer enn noe annet, sier hun.

Lærling i prosess og kjemi ved Celsa, Kristine Kvannli, er den fremtidige, kompetente fagarbeideren. Foto: Mo Industripark

Den fremtidige fagarbeideren

Da 2. nestleder i LO, Hans-Christian Gabrielsen var på besøk hos Celsa snakket han med Kristine. Under Agenda Nord-Norge løftet han frem dette møtet da han snakket om fremtidens arbeidsmarked.

– Det var veldig hyggelig av ham å nevne meg i denne forbindelsen. Jeg er et eksempel på den fremtidige fagarbeideren og en del av den nye, grønne industrien, sier Kvannli.

Eneste kvinne

– Det er artig å jobbe på Celsa. Det er utfordrende og man må passe godt på. Det er på liv og død, kan man vel si, så man må ta oppgavene på alvor.

Kristine er for tiden den eneste kvinnen i prosess.

– Jeg merker at det er tunge oppgaver som ikke er beregnet for damer, men jeg bidrar så godt jeg kan, og det tror jeg medarbeiderne mine vet. De er fornøyde med meg og jeg er fornøyd med dem. Det er et veldig godt arbeidsmiljø og jeg føler meg godt mottatt.

> Les hele saken (mip.no)