Norsk Industri

Innhold

Utvikler fremtidens testsenter for digitale tvillinger og virtuell prototyping

Aktuelt, Nyhet, Forskning og innovasjon

Publisert

Seniorforsker ved Ålesund kunnskapspark (ÅKP) Jan Børre Rydningen kommer til Industri Futurum for å snakke om digitale tvillinger og virtuell prototyping.

Tidligere i år ble ÅKP Blue Innovation Arena og industrien på Møre tildelt status som Norsk Katapult. Katapulten "DigiCat" i Ålesund skal stimulere til mer og raskere innovasjon, samt utvikling og deling av kompetanse.

Den verdensledende maritime klyngen på Møre har i 15 år bygget opp en unik kompetanse og gode verktøy for simulering, virtuell prototyping og testing. Med økte ressurser fra katapult-programmet får miljøet her ekstra motivasjon til å utvikle disse verktøyene videre og bygge kompetanse som kommer hele det norske havbaserte næringslivet til gode.

Hos DigiCat skal industrien få tilgang til utstyr og kunnskap om bruk av digitale tvillinger før de eksisterer. Slike modeller vil ha de samme egenskapene som slitestyrke, fasthet, levetid og andre som de virkelige komponentene vil ha. De kan inspiseres i 3D med VR-briller, testes digitalt og settes sammen med andre virtuelle komponenter. Potensialet for raskere og rimeligere utvikling og bedre konkurransekraft er stort.

Hør mer på Industri Futurum 19.-20. november

Seniorforsker ved Ålesund kunnskapspark (ÅKP) Jan Børre Rydningen kommer til Industri Futurum for å snakke mer om dette. Der har vi viet to sesjoner til "Digitale tvillinger" og "Det virtuelle rommet".

> Se programmet og meld deg på (overnevnte sesjoner finner sted på dag 2)