Statkraft og Aker skal samarbeide om bygging av havvindparker i Norge

Aktuelt, Nyhet, Energi og klima

Publisert

Vindpark

Foto: AdobeStock

Statkraft, Aker Offshore Wind og Aker Horizons signerte 27. januar en samarbeidsavtale for å utforske prosjektmuligheter for havvind i Norge.

1. januar i år åpnet myndighetene for søknader til utvikling av havvind i områdene Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II. Samarbeidspartnerne vil i første omgang se på muligheten for utbygging av bunnfast havvind i Sørlige Nordsjø. Selskapene vil etablere en felles prosjektgruppe, 50/50 delt mellom Aker Offshore Wind og Statkraft for felles utarbeidelse og innlevering av melding, samt videre utvikling av prosjektet.

– Vi ser frem til å jobbe sammen med Statkraft mot vårt felles mål om å bruke en av de raskest voksende energikildene i verden til nå en karbonfri fremtid, sier Aker Horizons-sjef Kristian Røkke.

– Dette er en stor dag for Norge som energinasjon og for grønn omstilling. Prosjekter i Nordsjøområdet er viktig for å få kontrakter og erfaring for leverandørbedriftene som vil inn i havvindmarkedet. Dette tas veldig positivt imot av leverandørindustrien, sier administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri.

Les mer:

> AKER ASA: Aker Horizons, Aker Offshore Wind enter cooperation agreement with Statkraft (aker.com)

> Statkraft og Aker Offshore Wind utforsker prosjektmuligheter i Norge (statkraft.no)