Spesielt gode resultater for omsetning og eksport for leverandørkjeden til olje, gass og havvind i 2021

Aktuelt, Nyhet, Energi og klima

Publisert

Tre personer foran et lerret med rapport i hånda

Tone Lunde Bakker, administrerende direktør i Eksfin, Terje Aasland, olje- og energiminister og Sjur Bratland, administrerende direktør i NORWEP. Foto: Stine Grimsrud / OED

Den norskbaserte fornybarnæringen hadde i 2021 en omsetningsvekst på nesten 12 prosent fra året før, og omsatte i 2020 for 62,5 milliarder kroner. Havvind står for 47 prosent av fornybaromsetningen i Norge. For leverandørindustrien til olje og gass er utviklingen omtrent uendret med en nedgang på 2 prosent, og med omsetning på 368 milliarder.

Dette viser to ferske rapporter fra Rystad Energy og Multiconsult. Rapporten om fornybarnæringen er bestilt av Eksportfinansiering Norge (Eksfin), Norwegian Energy Partners (NORWEP) og Olje- og energidepartementet og er utarbeidet av Multiconsult. Rapporten om leverandørindustrien til olje og gass er laget av Rystad Energy. Begge rapportene ble presentert i Oslo 21. november 2022.

– Det er veldig gledelig med høye omsetningstall både nasjonalt, internasjonalt og for eksport fra leverandørindustrien til olje, gass og fornybarnæringene. Helt relevant at også hydrogen og CO2-håndtering er med i oversikten sier Stein Lier-Hansen, administrerende direktør i Norsk Industri.

> Les mer her (regjeringen.no)