Nå er Hydro Husnes endelig tilbake i full drift

Fem mennesker i fabrikkhall

Ørjan Normann (hovedtillitsvalgt Hydro Husnes), Johan Berg (fabrikksjef), Frode Alfheim (forbundsleder Industri Energi), Hilde Merete Aasheim (konsernsjef Hydro) og Hans Inge Myrvold (ordfører Kvinnherad Kommune) markerer at Hydro Husnes er i full drift for første gang på mer enn ti år. Foto: Nils Vibe-Rheymer / Hydro

22. juni kunne Hydro Husnes endelig markere at aluminiumverket nå er tilbake i full drift for første gang på mer enn ti år.

Den ene av to produksjonslinjer, B-hallen, ble stengt i 2009 som følge av finanskrisen.

– Aktiv næringspolitikk med grønne sertifikat, CO2-kompensasjon i EU og Norge, samt støtte til teknologipilot på Karmøy har dannet grunnlaget for at vi i Hydro kunne investere halvannen milliard kroner i den nye hallen, sier administrerande direktør, Hilde Merete Aasheim.

– Husnes er et symbol på grønn industriutvikling i Norge – en moderne hjørnesteinsbedrift som utvider og moderniserer, som spiller en viktig rolle i lokalsamfunnet i form av arbeidsplasser, men også en produsent av lavkarbonaluminium som spiller en viktig rolle i veien mot den sirkulære økonomien. En stor honnør til alle som har bidratt, og til de 100 nye ansatte her – velkommen til Hydro, sa Aasheim.

Hydro Husnes produserer aluminium med 75 prosent lavere karbonavtrykk enn verdensgjennomsnittet. De kan nå levere spesialprodukter til blant annet bilindustri og bygg. 

Hydro Husnes får 100 nye ansatte som følge av investeringar, 25 av disse er jenter. De har med dette enn høy andel unge, og er godt skodd for å ta i bruk ny teknologi.

En resirkulert gave til kommunen

Som et ledd i å markere at Hydro Husnes endelig er tilbake til full kapasitet, har aluminiumverket og bymøbelprodusenten Vestre gått sammen om å donere nye utemøbler til Sentrumspromenaden på Husnes.

– Vi har hatt en rekke samarbeidsprosjekter med Hydro. Da ideen om å pryde Husnes med Vestre-møbler ble lansert så kastet vi oss på. Denne plassen representerer det vi i Vestre står for, nemlig satsing på grønnere, norsk fastlandsindustri, sier konsernsjef i Vestre, Jan Christian Vestre.

Norsk Industri gratulerer Hydro og Husnes!

> Les mer på hydro.no