Norsk Industri

Innhold

Glencore Nikkelverk vant Sørlandets Energipris

Aktuelt, Energi og klima

Publisert

Operational Excellence, Kai Johansen (t.v) og økonomidirektør Jørn Jacobsen (t.h) i Glencore Nikkel mottok prisen på vegne av alle de ansatte. Her under overrekkelsen sammen med adm.dir i LOS Energy, Atle Knudsen.

Operational Excellence, Kai Johansen (t.v) og økonomidirektør Jørn Jacobsen (t.h) i Glencore Nikkel mottok prisen på vegne av alle de ansatte. Her under overrekkelsen sammen med adm.dir i LOS Energy, Atle Knudsen.

Glencore Nikkelverk har satset systematisk på energieffektivisering og energiledelse siden 2013. I år ble de tildelt Sørlandets Energipris!

- Det er mange som er dyktige på energieffektivisering på Sørlandet, så det å vinne Sørlandets Energipris er ekstra gjevt for oss. Anerkjennelsen er motiverende for det videre arbeidet med smart energibruk, og inspirerer til å sette enda høyere mål for fremtiden, sier direktør for Operational Excellence i Glencore Nikkelverk, Kai Johansen.

Glencore Nikkelverk har satset systematisk på energieffektivisering og energiledelse siden 2013. Johansen trekker frem de ansatte som driveren for at Glencore Nikkelverk har lykkes i sin satsing.

- Vi har et kompetent og engasjert energiteam som bidrar til å identifisere og gjennomføre avdelingenes energitiltak og til videreutvikling av vårt energiledelssesystem. Det er de ansatte som er ute i driften som har førstehåndskjennskap til hvor vi sløser mest energi - så det er viktig at de har eierskap til dette. Det er summen av alle små forbedringer som til slutt utgjør en vesentlig forskjell. På bare litt over fire år har vi redusert energiforbruket betydelig, samtidig har vi forbedret både produktkvaliteten og stabiliteten i prosessene våre, sier Johansen.

Om prisen

Sørlandets Energipris deles ut av energileverandøren LOS Energy. Kandidatene er valgt basert på nominasjoner, og det er en fagjury som utnevner vinneren. Det er fjerde gang prisen deles ut.

LOS Energy er en av Norsk Industris leverandører av medlemsfordeler du kan dra nytte av gjennom medlemskap i Norsk Industri. Les mer om våre medlemsfordeler

Har du spørsmål om medlemsskap - kontakt meg gjerne!