Norsk Industri

Innhold

Energigjenvinningsanlegg på Elkem Salten

Aktuelt, Nyhet, Energi og klima, Materialrommet

Publisert

elkem

Foto: Elkem

Elkem og Kvitebjørn energi har inngått en samarbeidsavtale om etablering av energigjenvinningsanlegg ved smelteverket Elkem Salten i Nordland.

Adm. direktør Helge Aasen i Elkem.

Partene gjennomfører høsten 2017 en hovedundersøkelse med sikte på endelig investeringsbeslutning mot slutten av året. Anlegget planlegges ferdig våren 2020. Enova har besluttet å støtte dette viktige miljøprosjektet med inntil 350 millioner kroner. Dette er det tredje største tilsagnet Enova har gitt til industrien.

- Vi ser fram til å gå videre med dette viktige prosjektet og forventer endelig beslutning i løpet av året. Sammen med Kvitebjørn Energi har vi muligheten til å utvikle oss innen energigjenvinning, samtidig som vi benytter oss av all erfaring vi har bygget opp gjennom et århundre med industrivirksomhet, sier administrerende direktør Helge Aasen.

Aasen legger til at Elkem med dette prosjektet, vil ha energigjenvinning ved sine verk med en total energibesparelse på nærmere 700 GWh i året.

- Det er en svært god nyhet at Elkem sammen med Kvitebjørn Energi tar dette prosjektet videre. Dette vil gjøre Elkem Salten til et av verdens mest energieffektive silisiummverk, kommenterer direktør Ole Børge Yttredal i Norsk Industri.

> Les hele pressemeldingen her

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!