Beyonder vant Næringslivets klimapris 2021

Aktuelt, Nyhet, Energi og klima

Publisert

Glade mennesker på prisutdeling

Beyonder vant Næringslivets klimapris 2021. Prisen ble delt ut på Zerokonferansen 24. november. F. v.: Olav Bolland, dekan NTNU, Sigrun Aasland, leder Zero, Mirjam Engelsvold, Chief Enterprise Development Officer, Beyonder, og Per Øyvind Langeland, avdelingsdirektør for næringspolitikk i NHO. Foto: Caroline Dokken Wendelborg / Zero.

Vi gratulerer batteriprodusenten Beyonder som har blitt tildelt Næringslivets klimapris for 2021!

Beyonder er blant de ledende norske batteriprodusentene og har bidratt til teknologiutvikling med det som er et nytt og egenutviklet konsept. Teknologien er svært bærekraftig, og det er god kontroll på verdikjeder og materialer. Ikke minst har batteriene svært høy effekt, som vil passe bra i et kraftsystem med mye fornybart, til deler av tungtransporten og på flere andre områder. 

– Beyonders bærekraftige produksjon av batterier er et eksempel på hva som er mulig å få til i det grønne skiftet, og er en stor motivasjon for det videre arbeidet med klimaløsninger, sier Sigrun Aasland, daglig leder i Miljøstiftelsen ZERO.

– Beyonder viser vei, og konseptet med å lage grønne batterier produsert med norsk vannkraft og med norsk sagflis og silisium som viktige innsatsfaktorer er strålende. Dette er en fullt fortjent pris, sier Stein Lier-Hansen, administrerende direktør i Norsk Industri.

- Vi er virkelig stolt over å vinne denne prestisjetunge prisen, det betyr veldig mye for oss å få en slik anerkjennelse. Dette motiverer oss til å fortsette innsatsen for å bidra til akselerering av  elektrifiseringen der utslippene er størst, sier Svein Kvernstuen, administrerende direktør i Beyonder.

> Les mer her (zero.no)