Nytt om innreise og karantenehotell

Aktuelt, Nyhet

Publisert

På pressekonferansen 21. mai varslet regjeringen endringer i karantene- og innreiseregelverkene.

> Les mer på regjeringen.no

Regjeringen uttaler at følgende grupper skal være på karantenehotell fra torsdag 27.05.2021:

  • Reisende utenfor Europa, skal i utgangspunktet være på karantenehotell i hele karanteneperioden frem til negativ test tidligst etter sju døgn.
    • Norsk Industris kommentar: dette er uendret
  • Reisende fra europeiske land som har færre enn 150 nye smittede per 100 000 de siste 14 dagene og maks 4 prosent av de som testes, er positive, slipper å oppholde seg på karantenehotell. De må gjennomføre karantenen hjemme eller på et annet egnet karantenested.
    • Norsk Industris kommentar: det var i uke 19 flere land (herunder Polen) som tilfredsstilte det første kravet, men av disse var det kun Irland, Portugal utenom noen øygrupper og ministater som tilfredsstilte begge krav. Les mer i FHIs ukesrapport for uke 19 (s. 65)
  • Reisende fra Storbritannia og EØS/Schengen-land som har flere smittede enn 150 smittede per 100 000, må være på karantenehotell frem til de har fått en negativ test tatt tidligst etter tre døgn. De må fullføre karantenen hjemme eller på et annet egnet karantenested og kan teste seg ut av karantene tidligst etter sju døgn.
  • Reisende fra europeiske land med særlig høye smittetall, må være på karantenehotell fram til negativ test tidligst etter sju døgn. Det kommer mer informasjon om denne gruppen senere.

> Se alle FHIs ukerapporter

Har du spørsmål?

Ta kontakt med vår advokatvakt på advokat@norskindustri.no.