Nye koronatiltak 3. desember

Aktuelt, Nyhet

Publisert

Pressekonferanse 3. desember 2021 med statsminister Jonas Gahr Støre, finansminister Trygve Slagsvold Vedum, helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol og FHI-direktør Camilla Stoltenberg. Skjermdump fra regjeringen.no

Pressekonferanse 3. desember 2021 med statsminister Jonas Gahr Støre, finansminister Trygve Slagsvold Vedum, helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol og FHI-direktør Camilla Stoltenberg. Skjermdump fra regjeringen.no.

På pressekonferansen 2. desember ble det presentert nye tiltak som trer i kraft ved midnatt natt til fredag 3. desember.

  • Fra og med midnatt, natt til fredag 3. desember må alle som kommer til Norge i utgangspunktet teste seg uavhengig av vaksinasjonsstatus. Enkelte grupper er imidlertid unntatt som f.eks. grensependlere. > Les mer her (regjeringen.no) 
  • Innføring av regionale smitteverntiltak for enkelte kommuner. Dette innebærer blant annet påbud om hjemmekontor hele eller deler av uken på arbeidsplasser der dette er mulig, uten at det det går utover viktige og nødvendige tjenester. Hvilke kommuner dette gjelder og hvilke andre tiltak som er innført for disse kommunene kan du lese mer om her

I tillegg kommer regjeringen med nasjonale anbefalinger.

> Les mer her (regjeringen.no)

Videre uttalte finansministeren bl.a. at staten vil ta kostnadene for koronarelatert sykefravær fra og med dag 6.

> Les mer her (regjeringen.no)

Det gjøres oppmerksom på at endringene i innreise-, covid-19- og sykepengeregelverket ikke er publisert, og Norsk Industri har ikke sett endelig forskriftstekst. Vi kan derfor ikke svare på konkrete spørsmål knyttet til disse endringene før forskriftstekstene foreligger.

Vi vil komme tilbake med mer informasjon så snart forskriftene er publisert.

Oppdatert 3. desember: Endringsforskrifter på lovdata.no

> Endringsforskrift for regionale smitteverntiltak for bl.a. Oslo kommune:

> Endringsforskrift for test for personer som ankommer Norge

> Endringsforskrift med oppdaterte områder for karanteneplikt

Har du spørsmål?

Ta kontakt med vår advokatvakt på advokat@norskindustri.no.