Klargjøring av karantenehotell vs. Arbeidstilsynets forhåndsgodkjenning av karanteneinnkvartering

Aktuelt

Publisert

Hotellresepsjon med ringeklokke og håndsprit

Foto: AdobeStock.

I arbeidet med å forhåndsgodkjenne karanteneinnkvartering for arbeidstakere i innreisekarantene ser Arbeidstilsynet at mange misforstår hva et karantenehotell er og hvem som kan søke om forhåndsgodkjenning av karanteneinnkvartering hos Arbeidstilsynet. Her kommer de med en klargjøring.

Hovedregelen er at personer i innreisekarantene skal oppholde seg på karantenehotell på første ankomststed i riket i karantenetiden, jf. Covid-19-forskriften § 5 første ledd. Dersom arbeids- og oppdragsgivere kan tilby karanteneinnkvartering som er forhåndsgodkjent av Arbeidstilsynet, er det unntak fra reglen om karantenehotell, jf. Covid-19-forskriften § 5 annet ledd bokstav d.

I arbeidet med å forhåndsgodkjenne karanteneinnkvarteringer for arbeidstakere i innreisekarantene har Arbeidstilsynet uttalt at de opplever at mange misforstår hva et karantenehotell er og hvem som kan søke om forhåndsgodkjenning av karanteneinnkvartering. Arbeidstilsynet har i den forbindelse publisert en klargjøring knyttet til dette.

> Last ned klargjøringen fra Arbeidstilsynet

> Gå til Arbeidstilsynets koronasider