Asap skal lage smittevernfrakker til Helse Sør-Øst

Aktuelt, Nyhet

Publisert

Asap Norway i Skien, som til vanlig lager engangslaken til ulike bransjer, har signert kontrakt med Helse Sør-Øst for å lage smittevernfrakker.

Daglig leder Astrid Skreosen i Asap Norway. Foto: Bård Brinchmann Løvvig

Daglig leder Astrid Skreosen i Asap Norway. Foto: Bård Brinchmann Løvvig.

Asap har inngått en avtale om å produsere 400 000 frakker, med opsjon på 200 000 til, på syv måneder. De skal ansette to personer til i produksjonen i løpet av en ukes tid, og planlegger å ha 45 personer om dagen fordelt på tre skift som skal pakke, sannsynligvis syv dager i uka.

Vi skal sette opp en egen produksjonslinje som gjøres klar så fort som mulig. Vi takker for tilliten og ser frem til å komme i gang, sier daglig leder Astrid Skreosen.

ASAP Norway ble etablert i 2007 av gründer Astrid Skreosen som hadde idéen om å utvikle ett tilpasset fødelaken til fødesenger. ASAP Norway har siden utviklet neste generasjons oppdekningsutstyr til sengeposter, bord og bårer, som har særlige behov i forhold til søl og væskeproblematikk.

– Jeg er veldig imponert over denne bedriften, og andre som stiller opp i en krevende tid, sa helseminister Bent Høie på pressekonferansen 20. mars.

– Det er flott å se bedrifter som Asap stå frem og tilby seg å legge om produksjonen for å hjelpe storsamfunnet. Vi vet at flere bedrifter har tilbudt sine tjenester, og håper at myndighetene vil benytte seg av de mulighetene som fins blant norske industribedrifter, sier direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri.