Skal lage luseskjold til nesten 100 laksemerder

Publisert

Produksjonssjef Jannike Saure Knotten (til venstre) og linjeleiar saum Alicja Kwiatkowska er klare til å setje i gang storproduksjon av Plany sine nye luseskjold. Foto: Plany AS.

Plany AS med den største enkeltordren i bedriftens 52 år lange historie. Dette, i tillegg til andre ordre, betyr fullt trykk i produksjonen i Gursken og behov for flere ansatte.

– Det er sterkt fokus på ikkemedikamentelle lusetiltak i oppdrettsbransjen. Nå har vi fått inn en bestilling fra Marine Harvest region Vest på nesten 100 doble luseskjold, noe som er svært positivt, sier Kenneth Brandal, markedssjef i Plany AS.

Luseskjoldene fra Plany monteres rundt laksemerdene. Skjoldene hindrer lusepåslag på laksen, ved at lakseluslarvene ikke kommer seg inn til fisken. Dette har vist seg å være et effektivt forebyggende tiltak i kampen mot lakselus. Fisken får vesentlig mindre lus, og behovet for behandling reduseres.

– Marine Harvest er en viktig kunde for Plany. Vi har et godt samarbeid, der vi får gode og tydelige tilbakemeldinger, noe som igjen gjør oss i stand til å skape lønnsomme løsninger for kunden, sier Brandal.

Luseskjoldene som Marine Harvest nå har kjøpt, «Plany Luseskjold DES», er den nyeste versjonen luseskjold. De er spesielt designet med tanke på slitestyrke og langvarig bruk. Det som skiller denne typen fra andre, er materialvalget. Materialet som brukes tilfredsstiller kravene til godkjent desinfisering, noe som er avgjørende når skjoldene skal brukes over tid, på flere lokasjoner og flere generasjoner fisk.

– Vi gratulerer Plany med denne ordren. I tillegg er det veldig hyggelig at det skaper nye arbeidsplasser, sier bransjesjef Kari Rømcke i Norsk Industri.