Ny bransjesjef for Teko bransjeforening

Publisert

Egil Sundet tar over som bransjesjef for Teko bransjeforening. Foto: Norsk Industri

Egil Sundet har i flere år vært bransjesjef i Norsk Industri med ansvar for Designindustriens bransjeforening, med medlemsbedrifter innen spesielt møbel- og interiørindustri. Han vil fremover også ha ansvaret for Teko bransjeforening når nåværende bransjesjef Kari Rømcke går av med pensjon.

Det er store muligheter for teko-industrien i Norge og ambisjoner om vekst. Teko-industrien har sine spesialiteter og er samtidig en viktig del av den norske design- og ferdigvareindustrien, som de siste årene har hatt en meget god vekst hjemme og på eksport. Denne industrien bidrar med grønne løsninger og produkter med et lavere klimafotavtrykk. 

Teko-bransjen står overfor store endringer gjennom EUs kommende krav til en mer bærekraftig tekstilbransje, som del av våre nasjonale forpliktelser om 55 prosent reduksjon i CO2-utslippene. 

– Jeg ser frem til å jobbe sammen med teko-bedriftene og andre samarbeidspartnere for bedre rammebetingelser for næringen, økt industrialisering og teknologisk utvikling og økt eksport av varer og tjenester, sier Egil Sundet.

Teko bransjeforening representerer et bredt spekter av virksomheter over hele landet, både tekstil, konfeksjon og fiskeredskaper. Det er stolte bedrifter og en bransje med røtter tilbake til den første industrien i Norge. 

– Med Egil på laget gleder vi oss til å følge en positiv utvikling i en bransje som investerer for reduserte utslipp og eksportvekst. Egil har vært en nær samarbeidspartner av teko-industrien i mange år, og vi gleder oss til å få hans kompetanse om bord gjennom utnevnelsen som bransjesjef, sier daglig leder Bjørn-Aage Haugen i Innvik AS, styreleder i bransjeforeningen.