Norsk Industri

Innhold

Janus: mer ull til NATO

Aktuelt, Teko

Publisert

To blide mennesker

Arne Fonneland og Janne Vangen Solheim i Janusfabrikken. Foto: Janusfabrikken

Janusfabrikken på Espeland har en treårig rammeavtale med NATO for levering av ullundertøy og mellombekledning. Nå er opsjonen på ytterligere to år utløst, slik at samlet kontraktslengde blir fem år.

– For fabrikken og våre medarbeidere er det en stor tillitserklæring at en organisasjon som NATO innløser opsjonen i en eksisterende kontrakt. Det viser at alt det gode arbeidet vi har lagt ned i denne avtalen, blir lagt merke til og satt pris på, sier styreleder Janne Vangen Solheim.

Janus har tidligere hatt flere kontrakter med Forsvaret i Norge og utlandet tidligere. Vangen Solheim forteller at de arbeider med flere utenlandske forsvarskontrakter i øyeblikket. Men det er for tidlig å si noe om resultatet her.

Hvor mange plagg er det snakk om, hvor mange lange under og lange over?

– Dette er en rammeavtale der vi skal dekke de ulike lands behov i sesong. Det er ikke mulig å tallfeste, sier Janus-lederen. Men en ting er sikkert, tusenvis av NATO-soldater vil få ullundertøy fra Espeland.

Ullundertøyet skal tåle ekstreme forhold. Når NATO har vinterøvelse i Norge, går de garantert med ullundertøy fra Janus.

Verdien av rammeavtalen anslås til å ligge rundt ti millioner kroner i året. I 2018 omsatte Janus-konsernet for 301 millioner kroner med et driftsresultat på 18 millioner kroner.

Om Janus

Janusfabrikken ble etablert i 1895 og er i dag en av Europas ledende produsenter av undertøy. Ved fabrikken på Espeland i Bergen jobber omlag 130 ansatte med å produsere undertøy og sokker til barn og voksne. Fabrikken er den eneste igjen i sitt slag i Norge. Janus er markedsleder i Norge og eksportandelen øker. Det er spesielt kløfrie ullklær til barn og voksne Janus er kjent for. Janus produserer også flammehemmende undertøy for bedrifter i inn- og utland. Produktene selges under merkevaren JanusPro.