Norsk Industri

Innhold

Innovasjon gjennom samarbeid

Aktuelt, Gode historier, Nyhet, Teko, Designrommet

Publisert

Med basis i forskning og utvikling satser NOFI på å skape bærekraftige løsninger for kundene sine. Hvordan gjør de det? Ved at nysgjerrige og engasjerte ansatte samarbeider, heier på hverandre og bidrar med det de er gode til.

NOFI er et innovativt industrikonsern som utvikler, produserer og selger produkter og tjenester over hele verden. Hovedmarkedsområdene er i stor grad havbruksnæringen og fiskerinæringen, samt levering av oljevernutstyr. Hovedkontoret ligger i Eidkjosen i Tromsø. Nærhet til de arktiske havområdene har gitt dem unik erfaring i å utvikle utstyr tilpasset et kaldt og røft klima.

Menneskene er alt

Hos NOFI står menneskene i fokus. Etter en tøff periode med fallende oljepriser klarte selskapet, ved hjelp av interne ressurser, å finne flere bein å stå på.

– På grunn av at alle ansatte i NOFI har vist en fantastisk innstilling og vilje til å bidra med sin kompetanse og kapasitet, klarte vi å gjennomføre de nødvendige omstillinger med minimale konsekvenser for den viktigste ressursen vi har, nemlig våre ansatte, sier daglig leder Torgrim Rørtveit.

Et av de nye markedene er flytebrygger og –kaier, som blant annet er levert til flere av våre nordligste havner. Ideen kom fra Willy Solbakken, en av seniorene i NOFI, som ikke ville høre snakk om permitteringer.

– Jeg tenker ofte når jeg er i Tromsø sentrum og ser et yrende liv på flytebryggene som strekker seg over et stort område i havnen: Det var ideen til Willy Solbakken som er grunnen til at vi har fått et nytt solid bein å stå på, sier Rørtveit.

> Les mer om NOFI