Norsk Industri

Gå til vår temaside om korona-situasjonen

Innhold

ALFA lanserer verdens første helt reparerbare Gore-Tex sko

Aktuelt, Teko

Publisert

ALFA Impact A/P/S GTX – verdens første fullt reparerbare Gore-tex sko. Foto: Alfa

ALFA Impact A/P/S GTX – verdens første fullt reparerbare Gore-tex sko. Foto: Alfa

Skoprodusenten ALFA lanserer nå Impact A/P/S GTX – verdens første fullt reparerbare Gore-tex sko. Skoen er unik ved at alle delene kan repareres eller skiftes ut. Skoen får med andre ord livslang levetid med riktig pleie.

En undersøkelse gjort av analyseselskapet YouGov i forbindelse med utviklingen av skoen viser at halvparten av alle nordmenn forsøker å reparere tingene sine før de kastes, og hele åtte av ti mener at gjenbruk og reparasjon av produkter er viktig. Likevel er sko langt ned på listen over ting som repareres.

– Det kommer frem i funnene at kun en av fire reparerer skoene sine dersom de er slitt eller ødelagte. Dette er noe vi ønsker å bidra til å endre, og noe av hovedgrunnen til at vi har utviklet den nye skoen. Denne typen sko er bra både for miljøet og brukeren, som får beholde og oppgradert favorittskoen sin resten av livet, sier Pål Olimb, administrerende direktør i ALFA.

Skomakermester Isac Våge tror grunnen til den manglede evnen til å reparere sko kommer av at vi ikke har god nok kunnskap, i tillegg til at fjellsko er komplisert å reparere.

– Å reparere sko er komplisert og krever fagkompetanse. Likevel er det mye man kan gjøre for å vedlikeholde skoene sine slik at de holder lengre. Det at selskaper som ALFA legger til rette for og utvikler konsepter som fokuserer på produkter med lang levetid er et stort skritt i positiv retning, sier Våge.

> Les mer her