Norsk Industri

Innhold

Ulefos lager skreddersydde kumlokk for The Dogs

Aktuelt, Nyhet, Teknobedriftene

Publisert

Bandmedlemmene i The Dogs på besøk på Ulefos Jernværk, hvor de har fått laget egne kumlokk. Foto: The Dogs' Facebook-side

Bandmedlemmene i The Dogs på besøk på Ulefos Jernværk, hvor de har fått laget egne kumlokk. Foto: The Dogs' Facebook-side

Det startet som et vilt påfunn blant medlemmene i The Dogs. De ville lage noe de tror må være verdens tyngste «bandmerch», ekte kumlokk med bandets logo. Nå er det første kumlokket med The Dogs-logoen utplassert.

Før jul var bandet (The Dogs er altså et norsk rockeband) med frontfigur Kristopher Schau i spissen på besøk hos Ulefos Jernværk for å se på hvordan kumlokkene ble laget.

Produsert i konsertvarme

Inne i fabrikken fikk The Dogs se at ett tonn støpejern bli fylt i formene. Til sammen 20 kumlokk som skulle støpes med rockernes logo.

– Det er ganske sprøtt. Her inne i jernverket er det nøyaktig konsertvarme akkurat nå. Akkurat den samme temperaturen som du får på en liten klubb.

Etter to timers venting kommer resultatet ut fra samlebåndet, med ett smell og til stor jubel fra bandmedlemmene.

– Det var nervepirrende. Det var akkurat som å være inne på en fødestue med 40 fødende kvinner. Så vet du at snart kommer din unge ut av én av dem, men du vet aldri når den kommer. Så plutselig, etter mange skuffelser, kommer din baby, sier Kristopher Schau.

> Les mer (NRK Telemark)

Se Kristopher Schaus nyttårstale, hvor han hyller Ulefos.

Det første kumlokket avdukes i Horten (fra bandets Facebook-side):