- Vi har hatt studenter som har endt opp med å holde foredrag hos våre sponsorer fordi de har oppdaget noe sponsoren ikke visste om, sier Paul Huynh, mekanisk leder for Revolve NTNU.
Det sier litt om hvor mye jobb disse studentene legger i prosjektet.
Ledende - på og utenfor banen
Prosjektet har rundt 55 studenter hvert år. I fjor var studenter fra 13 forskjellige studieretninger representert.
- Et bredt spekter av kompetanse på tvers av studieretninger og årstrinn er noe som kjennetegner oss i Revolve NTNU, både blant andre studentprosjekt i Norge, og blant andre Formula Student-lag verden over, sier Huynh.
For det er jo ikke bare for moro skyld de lager denne bilen. Den brukes i studentkonkurranser over hele Europa. Bruk av ny teknologi er svært viktig for studentene.
- Vi prøver alltid å utfordre oss teknologisk. Å designe, utvikle og produsere kun én "prototype" hvert år, gir oss muligheten til å ta i bruk det ypperste på teknologifronten. Vi ønsker å ligge i verdenstoppen i Formula Student. Da må vi måle holde tritt med teknologiløsningene utviklet av verdens beste teknologiuniversiteter. Vi er med i en ingeniørkonkurranse, der det å komme med noe nyvinnende er høyt verdsatt blant dommere, og for bilens ytelse, sier Huynh.
Artikkelen fortsetter etter bildet

Revolve-teamet 2016. Foto: Revolve
Må skille seg ut
Revolve-studentene tror fremtidens industri vil preges av stor konkurranse og et konstant jag om å skille seg ut i mengden av små og store bedrifter.
- Dagens nordmenn har alt, men det er også alt vi har. Fremtidens marked vil ønske velkommen de som kan oppfylle menneskers høyeste drømmer. De som vil hevde seg i fremtidens industri er de som evner fortsetter å være kreative, og som kan utnytte mest mulig av sine ansattes potensiale, sier Huynh.
Revolve-prosjektet legger til rette for at hvert medlem tilegner og viser sin kunnskap gjennom bilen på best mulig måte.
- Mange av våre sponsorer rekrutterer medlemmer i Revolve NTNU på bakgrunn av hva vi har oppnådd og erfart her. Vi retter oss like mye mot "Fremtidens industri", som vi gjør mot toppen i Formula Student – ved å utfordre våre medlemmer og ved å gi de andre lagene en real utfordring på konkurransene, sier Huynh.
Utdanne problemløsere
Kan dere tenke dere noen forskjeller på en ingeniørstudent i dag og om ti år?
- Som ingeniør vil yrket ditt alltid utvikle seg, og det kreves at du alltid er up-to-date på den nyeste teknologien. Vi tror at hovedoppgaven til fremtidens ingeniørutdanninger vil bli å utdanne gode problemløsere. Som fremtidig ingeniørstudent vil du få en utdanning som er friere lagt opp. Men du må lære deg å tilegne deg mye kunnskap på kort tid, i tillegg til å bli god på prosjektbasert arbeid sammen med andre, sier Huynh.
Studentene mener også at det å ha en bestemt tidsfrist hvor du ikke bare må levere ferdige løsning, men også system som oppfyller krav for sikkerhet, håndterbarhet og ikke minst ytelse er noe som burde bli utbredt på NTNU utover Revolve-prosjektet.
Artikkelen fortsetter etter bildet
Gnist in action. Foto: Revolve
Vant priser
I forbindelse med Formula Student på selveste Silverstone i England vant Revolve-studentene to priser:
- Jaguar Land Rover Award For Innovation in Propulsion Systems
- Class 1 Best High Voltage Powertrain Implementation by Mercedes AMG High Performance Powertrains
- Vi fikk høre at vår designdokumentasjon var på nivå med Formel 1 og bilindustri. Vi prøver altså så godt vi kan å angripe utfordringer på en ordentlig måte, noe som kreves i framtidens industri!, sier Huynh.
Takker sponsorene
Revolve-prosjektet er helt avhengig av sponsorer og samarbeidspartnere, og de er alltid på utkikk etter flere.
- Vi vil pushe grenser, og vise at Norge er like sentral som andre land i fremtidens industri. Vi vil derfor rette en stor takk til Norpart og Norsk industri som gjør det mulig for oss å vise fram prosjektet på Industri Futurum. Håper så mange deltagere som mulig sjekker ut bilen vår, og blir med oss på å lage en enda heftigere bil neste år!, avslutter Huynh.