Norsk Industri

Innhold

Svært god stemning på Sola!

Aktuelt, Renseri og vaskeri

Publisert

8.-10. mars ble årskonferansen for NRV og NVK avholdt på idylliske Sola Strand Hotel. Konferansen inkluderte blant annet en herlig middag på Bølgen og Moi, bedriftsbesøk og festmiddag med utnevning av Bjørn Helge Eliassen som nytt æresmedlem i NRV.

- Tilbakemeldingene har vært svært gode. Det er tydelig at de aller fleste koste seg på arrangementet – og at vi greidde å kombinere faglig innhold med styrket samhold sier bransjesjef i NRV Kjetil Tvedt.

Oljemuseum og Winemakers Dinner

Torsdag kveld samlet vi oss til omvisning på oljemuseet, som gav innblikk i alt fra geologi til hverdagen offshore før og nå. Etter omvisningen var det "Winemakers Dinner" på Bølgen og Moi. En femretters meny, tilpasset nydelig italiensk vin, satte en spiss på denne delen av samlingen.

Erik Østbø ønsket velkommen til Renseriet Sandnes.

Bedriftsbesøk

Fredagen var det tid for bedriftsbesøk hos Nor Tekstil, Renseriet Sandnes og Nortura Hå. Besøkene hos Nor Tekstil og Renseriet Sandnes var vellykket, mens besøket hos Nortura dessverre ble avlyst på grunn av en misforståelse. NRV beklager dette!

Internasjonalt faglig program

Forsker Jonas Larson fra Tekstilhögskolan i Borås innledet det faglige programmet med et innlegg om tekstiler og sirkulær økonomi. Noen tall fra svensk kleshandelen illustrerer potensialet for å bruke ressursene mer effektivt i tekstilbransjen:

  • 59 % Salg til full pris
  • 60 % av jeanskunder har problem med å finne riktig størrelse
  • 35 % returandel i Sverige
  • 60 % av returer fordi plagget ikke passer
  • 8 kg tekstiler per innbygger forsvinner hvert år

Larson pekte på flere løsninger som kommer med ny teknologi, blant annet skreddersydde klær, nye printere som kan gi trykk på ujevne materialer og kreativ gjenbruk av tekstiler som ikke blir solgt.

Styreleder i NRV Hilde Løkås (allRens) og Leon Wennekes fra CINET delte ut prisen for årets renseri til Sandnes Renseri, her ved Erik Østbø.

Leon Wennekes fra den europeiske bransjeorganisasjonen CINET satte søkelys på det fremtidige markedet for bransjen. Eldrebølgen øker behovet for en profesjonell vasketjeneste. I tillegg er unge par uten barn og single voksne grupper med betalingsevne som kan nås. Nøkkelen er å tilby tjenester med et enkelt brukergrensesnitt, fulgt opp av treffsikker markedsføring.

Årets renseri 2018: Sandnes Renseri

NRV delte for første gang ut diplomet for "Årets renseri". Kriteriene her er innovasjon, bærekraft og helhetsinntrykk. Prisen gikk til Sandnes Renseri. Renseriet har utmerket seg ved å ekspandere med totalt 11 filialer fra Bryne til Bergen. I tillegg har de levert overskudd gjennom noen tøffe år for næringslivet i regionen. Vi gratulerer Erik og Brit Karin Østbø med utnevnelsen!

Festmiddag og nytt æresmedlem i NRV!

Festmiddagen på fredag ble holdt i hotellets egne tradisjonsrike lokaler. Et innleid serveringsteater sørget for god stemning fra start. Høydepunktet under middagen var da en stolt Bjørn Helge Eliassen svært velfortjent ble utnevnt til æresmedlem i NRV for sine mange, mange år i mange mange verv for bransjen. Gratulerer Bjørn Helge!

Tidligere president Leif Belsvik i NRV (NorTekstil) gratulerer det nye æresmedlemmet i NRV - Bjørn Helge Eliassen (Berendsen).

Neste år

Neste år vil arrangementet foregå på Scandic Fornebu 7.-9. mars. Vi vil da, tradisjonen tro, ha en leverandørutstilling. Et nytt element er at vi lørdagen vil vi ha et eget program, både på dagtid og kveldstid, for renseriene.

 

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!