Norsk Industri

Innhold

Tre brødre i tredje generasjon inn på eiersiden i Hallingplast

Aktuelt, Nyhet, Plastindustri

Publisert

Steinar Tragethon (t.h) sammen med sønnene fra venstre Anders, Kåre og Sverre, som nå kommer inn på eiersiden i Hallingplast AS.

Steinar Tragethon (t.h.) sammen med sønnene fra venstre Anders, Kåre og Sverre, som nå kommer inn på eiersiden i Hallingplast AS. Foto: Hallingplast

Industrieventyret startet i det små med produksjon av glassfiberbåter. Virksomheten har vist tydelige evner til omstilling, og har vokst jevnt og trutt i alle disse årene. Den største veksten er kommet det siste tiåret.

Med tiltredelse av de tre brødre er det dermed duket for tredje generasjon i familiebedriften Hallingplast, som siden starten vært lokalisert i Kleivi næringspark på grensen mellom Ål og Hol kommune i Hallingdal. Hallingplast runder dessuten i år femti års virksomhet, noe som i år vil bli behørig markert.

- Vi har vært bevisst på at overskuddene skulle sette oss i stand til å foreta store og nødvendige investeringer i lokaler, utstyr og kompetansebygging, sier daglig leder Steinar Tragethon.

7,5 million per ansatt

Med drøyt 60 ansatte omsatte bedriften i fjor for 460 millioner kroner, noe som tilsvarer nærmere 7,5 millioner år ansatt. Det er ikke mange som kan vise til tilsvarende tall. Hallingplast er da også en attraktiv arbeidsplass i Hallingdal, og det er ikke få lokale ungdommer som har funnet sin plass enten i salgsapparatet eller i produksjonen ved en av Nord-Europas mest moderne plastrørfabrikker.

Tre sønner på plass

Sønnene Kåre, Sverre og Anders, som alle er i tretti-årene, er ansatt i bedriften i ulike roller. Kåre har funnet sin plass innen IT og automasjon, Sverre er salgs- og markedssjef og daglig leder i datterbedriften Hallingplast AB i Sverige, mens Anders har sitt ansvarsområde innen teknikk og utvikling, både på produkter og produksjonsutstyr.

- Så lenge alle tre er motivert for å bidra til vekst og utvikling er det også viktig at de kommer inn nå. Alt for mange bedriftseiere venter for lenge med å slippe til neste generasjon. Jeg opplever at vi har utviklet et godt samarbeid og gjensidig respekt, og jeg gleder meg til fortsatt noen aktive år sammen med neste generasjon, sier Steinar Tragethon.

> Les mer i VAnytt