Norsk Industri

Innhold

Tildelt kontrakter for 30 milliarder

Aktuelt, Olje og gass

Publisert

Grane-plattformen i Nordsjøen. (Foto: Harald Pettersen / Equinor ASA)

Equinor har tildelt kontrakter for 30 milliarder innen boring og brønnservice basert på integrerte leveransemodeller.

Gjennom 2017 ble det gjort mye godt forbedringsarbeid i bransjen både selskapene og i samhandlingsarenaer som KonKraft. Prosjekter "Konkurransekraft – norsk sokkel i endring" er nå i ferd med å bli implementert, og Norsk Industri og leverandørbedriftene deltar aktivt. Flere av anbefalingene handler om samhandling og langsiktighet og økt bruk av integrerte leveransemodeller.

- Det at Equinor nå tildeler langsiktige kontrakter etter en samhandlingsmodell og med en integrert leveransemodell er derfor veldig gledelig, sier Runar Rugtvedt, bransjesjef i Norsk Industri Olje & Gass. Felles drivere, belønning av gode prestasjoner og bidrag til økt lønnsomhet er stikkord.

Ifølge Geir Tungesvik hos Equinor, er allerede samhandlingsmodellen testet ut med Johan Sverdrup fase 1, Askeladd og Askepott med svært gode erfaringer.

De nye kontraktene har en verdi på ca. 30 milliarder kroner, og har i første omgang en varighet på fire år, I tillegg kommer opsjoner på fem ganger to år. Kontraktene er tildelt Baker Hughes, Halliburton og Schlumberger og vil sysselsette ca. 2000 personer.

Les mer om kontraktene på Equinor sin nettside

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!