Norsk Industri

Innhold

Stor Sverdrup-kontrakt til TechnipFMC

Aktuelt, Olje og gass

Publisert

Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen. Foto: Arne Reidar Mortensen / Equinor ASA

Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen. Foto: Arne Reidar Mortensen / Equinor ASA

Equinor har tildelt kontrakt for levering av produksjonsanlegg på havbunnen og installasjon av dette for fase 2 av det gigantiske Johan Sverdrup-prosjektet til TechnipFMC.

Det var en svært god nyhet for de ansatte i TechnipFMC og selskapets underleverandører og samarbeidspartnere når Equinor tildelte denne betydelige kontrakten.

- Dette er viktig for den norske leverandørklyngen. Norske leverandører har hittil sikret seg over 70 prosent av kontraktene i Johan Sverdrup-utbyggingen, og med denne tildelingen øker det tallet ytterligere. Det viser sterk norsk konkurransekraft i en global konkurranse, sier Runar Rugtvedt, bransjesjef i Norsk Industri Olje & Gass.

- Den tilliten som Equinor viser våre medarbeidere og vår bedrift gjennom videreføring av kunde-leverandørforholdet fra Johan Sverdrup fase 1 over til fase 2, setter vi umåtelig stor pris på, sier Terje Eiken, Vice President Subsea Projects Norway i TechnipFMC.

Denne kontrakten er viktig for aktivitetsnivået til TechnipFMC i Norge og for deres nettverk av norske leverandører.

- Økt aktivitetsnivå medfører behov for økt bemanning. Det er utrolig hyggelig å oppleve at medarbeidere som dessverre måtte forlate bedriften i nedgangstiden, nå ønsker seg tilbake til oss og olje & gass sektoren, sier Eiken.

> Les mer her (equinor.com)