Norsk Industri

Innhold

Samarbeider med Nav for å hente inn folk

Aktuelt, Nyhet, Olje og gass

Publisert

Kaefer Energy sparket ut 165 ansatte i oljenedturen. Nå trenger leverandørbedriften over 200 nye i år, og ber Nav om hjelp til å fylle rekkene.

Thorbjørn Jensen, HR-direktør, Kaefer Energy

Thorbjørn Jensen, HR-direktør, Kaefer Energy

Saken ble publisert på dn.no 11. september.

– Kaefer Energy er svært opptatt av at alle skal bli gitt en mulighet, uavhengig av bakgrunn. Vi har 32 fra Nav som står på intervjuliste for å komme inn til oss nå. Fra før har vi hatt grupper på 12 og 16 inne i på prøveperioder. Noen er blitt voksenlærlinger og siden arbeidsledere og formenn. Det handler om å få tillit og selvtillit, sier HR-direktør Thorbjørn Jensen i Kaefer Energy.

I tillegg forsøker bedriften å være kreativ ved å legge til rette for spesielle lærlingeordninger for skolelei ungdom.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie ønsker at flere bedrifter gjør som Kaefer Energy og samarbeider med Nav om å få inn folk som har falt utenfor arbeidslivet, den såkalte arbeidskraftreserven.

– Vi har en mulighet nå til å mobilisere arbeidskraftsreserven. Jeg vil at enda flere bedrifter skal ta veien om Nav først for å se om det er flere av dem som står utenfor arbeidslivet, som kan komme inn. I en del tilfeller er det mismatch mellom den kompetansen folk har, og den som etterspørres. Nav tilbyr kortere kurs som kan hjelpe, sier Hauglie.

> Les mer her (dn.no, krever innlogging)