Populært kurs i standardkontrakter

Publisert

En sal full av deltakere på kurs

FOTO: Norsk Industri.

Rundt 100 deltakere fra oljeselskap og leverandører fikk med seg kurs i standardkontrakter som ble holdt i Stavanger. Nå vurderer vi tilsvarende arrangement i Bergen og Oslo også.

Kurset ble arrangert i et samarbeid mellom Norsk Industri og Norsk olje og gass. - Vi planlegger tilsvarende kurs også i Bergen og Oslo siden etterspørselen var så stor, sier fagsjef Hans Petter Bøe Rebo i Norsk Industri Olje & Gass.

De nye standardkontraktene for leveranser til norsk sokkel ble tatt i bruk i 2015 og 2016. I 2016 ble også NIB (Norsk Innkjøpsbetingelser) fremforhandlet som speiler prinsippene videre i leverandørkjeden. Det er et uttrykt ønske i offshoreindustrien at NTK og NF standardene blir brukt i størst mulig omfang i industrien for å effektivisere industrien. Disse er allerede i bruk i ganske stort omfang, og alt tyder på at dette vil øke betraktelig over de neste årene.

Det vises til prosjektet "Konkurransekraft – norsk sokkel i endring" der et av tiltakene er: "Standardkontrakter må benyttes. Operatører og leverandører må i økende grad ta i bruk de nye standardkontraktene."

> Her finner du kontraktene

> Last ned presentasjon fra kurset

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!