Ny stor kontrakt til Aibel

Bilde av et lagerskip

Njord Bravo. (Foto: Harald Pettersen).

Statoil tildeler kontrakt for oppgradering av lagerskipet Njord Bravo til Aibel.

- Dette er godt for leverandørindustrien i Norge, og disse kontrakten gir store ringvirkninger for hele leverandørkjeden, sier Runar Rugtvedt, bransjesjef for Olje & Gass i Norsk Industri. FOTO: Norsk Industri.

Aibel har fått igjen en ny stor kontrakt. For kort tid siden fikk Aibel intensjonsavtale med Statoil på bygging av dekket til Johan Sverdrup fase 2 på hele 8 milliarder kroner. Når de nå inngår en ny kontrakt på opprustning av Njord B sikrer dette ytterligere beskjeftigelse for Aibel både i Haugesund og i Asker.

Kontrakten har en verdi på 1,3 milliarder kroner. På topp vil prosjektet engasjere rundt 600 medarbeidere. Njord B skal leveres våren 2020. Opprustningen vil forlenge levetiden for skipet og er en del av Statoil «Njord Future Porject» som består av feltene Njord, Hyme og Bauge. Prosjektet vil forlenge levetiden av Njord-feltet i Norskehavet med 20 år.

Njord-feltet ble satt i produksjon i 1997. I 2016 ble både Njord A (plattform) og Njord B (lagerskip) tauet til land. I mars 2017 ble Kværner på Stord tildelt kontrakten med oppgraderingen av Njord A- plattformen. Oppgraderingen av plattformen på Stord sysselsetter ca 3.000 årsverk. Arbeidet går som planlagt. Oppstart av Njord-feltet er planlagt høsten 2020.

Les mer om saken her 

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!