Norsk Industri

Innhold

Ny rapport om internasjonal omsetning fra norske oljeserviceselskaper

Aktuelt, Nyhet, Olje og gass

Publisert

Johan Sverdrup. Illustrasjon: Statoil

Johan Sverdrup. Illustrasjon: Statoil

Norsk leverandørindustri har fortsatt stor internasjonal omsetning, men ser en forventet markant nedgang. Dette viser tall fra rapporten "Internasjonal omsetning fra norske oljeserviceselskaper".

Rystad Energy har siden 2012 levert denne rapporten  til Olje- og energidepartementet.

Norsk leverandørindustri holder godt stand i det internasjonale markedet. Med 132 milliarder i internasjonal omsetning har norske leverandører en betydelig andel av det globale markedet på de områder hvor vi er sterke på teknologi- og tjenesteleveranser. Den forventede markante nedgangen har slått til, men i det norske markedet er nedgangen relativt sett mindre på grunn av pågående større prosjekter som f. eks. Johan Sverdrup.

- Det er hyggelig å registrere at våre beste markeder utenfor Norge er Storbritannia, Brasil og USA. Dette er markeder med stabil aktivitet i årene fremover, og det er betydelige muligheter for å øke bredden av våre leveranser i disse markedene. Norwegian Energy Partner, hvor Norsk Industri er en av stifterne, gjør en stor innsats for norsk leverandørindustri for kartlegging og synliggjøring av prosjekter og markedsmuligheter internasjonalt. Denne jobben og tilretteleggingen er medvirkende til norske leverandørers suksess i internasjonale markeder, sier Runar Rugtvedt, bransjesjef i Norsk Industri Olje & Gass.

> Les mer her