Modifikasjonsoppdrag til Aibel

Publisert

Snorre A. Foto: Harald Pettersen, Statoil.

Det har lenge vært planlagt ombygginger på Snorre, og Statoil og partnerne planlegger å investere 22-25 milliarder kroner i videreutviklingen av feltet gjennom en subsea-løsning koblet til Snorre A.

Statoil tildelte på vegne av lisensen med partnere ExxonMobil, Idemitsu, DEA og Point Resources kontrakten for Snorre kontrakt for FEED-studie for å planlegge oppkopling og nødvendige modifikasjoner på plattformdekket.

Studien vil ha en varighet på cirka ett år og involvere rundt 100 medarbeidere, og inneholder opsjoner på selve gjennomføringsfasen av prosjektet (prosjektering, innkjøp, fabrikasjon, installasjon og ferdigstilling). Blir alle opsjoner innfridd, vil prosjektet løpe i totalt fem år og involvere opp mot 270 medarbeidere.

– Dette er et viktig prosjekt for Aibel, som gir etterlengtet påfyll av arbeid til vårt kontor i Stavanger. Vi ser det som en stor tillitserklæring at vi får en så viktig rolle i utviklingen av Snorre-feltet, sier påtroppende konsernsjef i Aibel, Mads Andersen. Andersen tar over stillingen som konsernsjef i selskapet etter Jan Skogseth fra januar 2017.

Arbeidet starter umiddelbart og vil bli ledet fra Aibels hovedkontor i Stavanger, som har spisskompetanse på og lang erfaring med FEED-studier og modifikasjonsoppdrag på norsk sokkel. En eventuell gjennomføringsfase vil også gi arbeid til selskapets verft i Haugesund, som blant annet vil bygge en 600 tonn stor støttemodul for stigerør.

Bransjesjef Runar Rugtvedt i Norsk Industri sier at det er veldig positivt at Snorre går fremover, det er et stort og viktig oppdrag, og ved en realisering blir det også mye subsea leveranser i tillegg !

> Les mer om modifikasjonsoppdraget til Aibel her

> Les om Snorre feltet her