Milliardkontrakt til Kværner

Publisert

Illustrasjon:Grafisk Geologi & Print

Illustrasjon:Grafisk Geologi & Print.

Statoil har på vegne av lisenspartnerne Eni og Petoro tildelt Kværner kontrakten for bygging og sammenstilling av modulene på FPSO'en til Johan Castberg.

Kontakten har en verdi på ca. 3,8 milliarder kroner. Kværners verft på Stord blir sentral i byggingen der alle modulene blir samlet og installert på skroget som blir levert fra Singapore. Modulene for gass-injeksjon, separasjon og re-kompresjon vil bli produsert ved Stord, mens de øvrige modulene for sjøvannsinjeksjon og rørgate vil bli produsert på Verdal.

Aker Solutions i Egersund vil produsere vann- og kjemikalieinjeksjon. Prosjektet innebærer en sysselsetting av 2000 på topp.

Konsernsjef Jan Arve Haugan i Kværner sier:

- Vi er tilfredse med at vi er valgt som leverandør til ett av de viktigste prosjektene i det globale olje- og gassmarkedet. Det er en strategisk fordel for Kværner at vi videreutvikler vår ekspertise på flytende produksjonsskip, ettersom flere kommende feltutviklingsprosjekter trolig vil benytte lignende konsepter.

- Johan Castberg-utbyggingen vil gi store ringvirkninger for norsk leverandørindustri i årene som kommer. Feltet er også viktig for videreutviklingen av nordnorsk industri, og det er gledelig at denne kontrakten vil bidra til økt aktivitet i nord, sier Pål Eitrheim, direktør for anskaffelser i Statoil.

- Det var svært tilfredsstillende å registrere at Statoil gav norsk seier også på topsideleveransene til den store og viktige Johan Castberg utbyggingen i Barentshavet. Det viser sterk internasjonal konkurransekraft til den norske leverandørklyngen, sier Runar Rugtvedt, bransjesjef i Norsk Industri Olje & Gass.

Norsk Industri gratulerer Kværner med sine underleverandører med den store og viktige kontrakten!

Les mer her:

> Kværner
> Aker Solutions
> Statoil

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne!