Norsk Industri

Innhold

Kværner signerte kontrakt for stålunderstell til Sverdrup på 12 300 tonn

Aktuelt, Nyhet, Olje og gass

Publisert

Glade mennesker hos Kværner Verdal

Alle ansatte hos Kværner Verdal var invitert til signeringsseremoni og kakefeiring da kontrakten for Kværners fjerde stålunderstell til Johan Sverdrup-feltet ble underskrevet. Foto: Kværner

Equinor har tildelt Kværner kontrakten for stålunderstellet til Johan Sverdrup Fase 2 plattform. Kontrakten har en verdi på rundt 900 millioner kroner.

Dette blir Kværners fjerde stålunderstell til Johan Sverdrup-feltet, vår tids største industriprosjekt. Verdien på kontrakten er om lag 900 millioner tonn, stålunderstellet skal leveres i 2021 og på topp vil 300 ansatte jobbe på prosjektet.

Johan Sverdrup fase 2

Johan Sverdrup fase 2

- Det at vi vinner enda en kontrakt i internasjonal konkurranse, bekrefter Kværners posisjon som en av industriens ledende leverandører av stålunderstell. Kværner leverte i 2017 og 2018 til sammen tre av de fire stålunderstellene som er med i første fase av feltutviklingen. Gjennom godt samarbeid med Equinor leverte vi alle disse tre plattformunderstellene til avtalt kvalitet, tid og budsjett. Jeg er glad for at kundene våre bekrefter at vi er en leverandør som tilbyr en attraktiv kombinasjon av teknisk ekspertise og kostnadseffektivitet, sier Karl-Petter Løken, konsernsjef i Kværner.

- Vi er veldig glade i dag! Med leveransen av understellet til fase 2 av Johan Sverdrup sammen med resten av ordreboken har vi et godt fundament for kontinuerlig forbedring og langsiktig planlegging rundt videre utvikling av Kværner i Verdal, sier Sturla Magnus, Kværners konserndirektør med ansvar for anlegget i Verdal.

- Dette er en veldig viktig tildeling som trygger arbeidsplasser og utvikling på Kværner Verdal. Vi gratuler Kværner og norsk leverandørindustri generelt, sier Runar Rugtvedt, bransjesjef hos Norsk Industri Olje & Gass.

Kværner har levert både understell og dekk til mange av verdens mest krevende offshore prosjekter og har vært en hovedleverandør til majoriteten av Norges olje- og gassplattformer. Det nye stålunderstellet vil bli nummer 46 i en serie av stålunderstell fra Kværner i løpet av de siste 45 årene.

Les mer:

> Kontrakt for stålunderstell til Johan Sverdrup fase 2 (equinor.com)