Gledelig med store subsea-kontrakter til Aker Solutions og Technip FMC

Publisert

Statoil og partnerne ENI og Petoro leverte i dag inn PUD for Johan Castberg i Nord-Norge.

Investeringskostnadene for Johan Castberg blir ca. 49 milliarder kroner, mens forventede utvinnbare ressurser er anslått til 450-650 millioner fat oljeekvivalenter. Prosjektet har planlagt oppstart i 2022.

> Les mer her (OED)

Johan Castberg. Illustrasjon: Aker Solutions.

- Det er veldig gledelig med tildelingene til norskbasert leverandørindustri, det er en stor anerkjennelse av subsea-kompetansen i Norge. Det er veldig bra at Statoil sammen med leverandørene har fått ned kostnadene for prosjektet ved gode løsninger for feltet, dette viser at norsk sokkel og industrien er meget konkurransedyktig. Lavere break even-priser bidrar igjen til at nye prosjekter kan realiseres fremover, sier Runar Rugtvedt, bransjesjef for Norsk Industri Olje & Gass.

Aker Solutions har vært involvert i tidligfasen for Johan Castberg, og har bidratt til de store kostnadsreduksjonene som er oppnådd, og som har gjort at prosjektet nå har blitt besluttet. Aker Solutions skal forsyne subsea produksjonssystemer (SPS), og får ansvaret for design av topsides for produksjons- og lagerskipet. Total kontraktsverdi er fire milliarder kroner. SPS består av 30 brønner med tilhørende havbunnsrammer og havbunns produksjonsutstyr.

- Our early involvement and strong collaboration with Statoil have helped halve the development costs, enabling this strategically important project to move forward. The field is critical in further developing northern Norway as an oil and gas region, sier CEO i Aker Solutions, Luis Araujo.

> Les mer her (Aker Solutions)

Statoil signerer også i dag på vegne av partnerne i Snorre-lisensen Letter of Intent (LoI) med Technip FMC på Kongsberg for undervanns-produksjonssystemet til Snorre Expansion Project (SEP). Intensjonsavtalen har en kontraktsverdi i underkant av to milliarder kroner, og omfatter seks havbunnsrammer og havbunnsproduksjonsutstyr til totalt 24 brønner.

> Les mer her (Statoil)

Johan Castberg ligger 240 kilometer nordvest for Melkøya LNG-anlegg i Hammerfest og 100 kilometer nord for Snøhvit-feltet, og blir den nordligste utbyggingen på norsk sokkel. Operatørene i Barentshavet ser i felleskap på mulighetene for å finne en lønnsom oljeterminalløsning på Veidnes i Finnmark.