Norsk Industri

Innhold

Gigantavtaler til Aibel, Kværner og Aker Solutions

Aktuelt, Nyhet, Olje og gass

Publisert

Feltillustrasjon Johan Sverdrup. Ill.: Statoil

Feltillustrasjon Johan Sverdrup. Ill.: Statoil

Det ble en gledens dag hos de store norske leverandørmiljøene da Statoil i dag tildelte to store avtaler for Johan Sverdrup-utbyggingen.

Aibel har fått en intensjonsavtale på åtte milliarder - den største i selskapets historie. Kontrakten gjelder ingeniørarbeid, innkjøp og bygging av dekket til en prosessplattform til andre fase av utbyggingen av Johan Sverdrup-feltet.

Kværner har i et partnerskap med Aker Solutions inngått intensjonsavtale med Statoil for modifikasjoner av stigerørsplattformen og feltsenteret for Johan Sverdrup. Denne avtalen er verdt ca. 3,4 millarder kroner.

På topp vil Aibel engasjere rundt 3500 personer. Kværner og Aker Solutions vil på det meste ha ca. 2000 personer i arbeid på sitt prosjekt.

- Vi i Aibel er stolte over å ha fått denne tilliten fra Statoil og deres lisenspartnere. Det er en ære å få spille en så stor og aktiv rolle i Sverdrup-utbyggingen og samtidig bidra til mer miljøvennlig drift på norsk sokkel. Dette passer perfekt med vår visjon om å levere bærekraftige løsninger. Nå har vi en unik mulighet for å bevise at vi kan leve opp til våre egne ambisjoner, sier Mads Andersen, konsernsjef i Aibel.

- Kværners strategi er å vokse innen mark:edet for oppgradering og modifikasjon, typisk ved å bygge nye moduler slik som i dette prosjektet. Vår styrke er at vi over tid har bygget en ekspertise for å levere noen av de mest krevende prosjektene i verden. Basert på dette har Kværner blitt anerkjent i hele industrien for å levere sikkert, forutsigbart og til fastsatte tidsfrister, sier Idar Eikrem, interim konsernsjef i Kværner.

Dette er også strålende nyheter for en betydelig del av de norske leverandørmiljøene, da disse hovedkontraktørene vil involvere og kjøpe tjenester og produkter fra mange norske underleverandører.

- Det er svært hyggelig å registrere at de norske miljøene har vunnet disse kontraktene i sterk internasjonal konkurranse. Det viser at konkurransekraften er god hos de norske selskapene, og at Statoil som kunde må være svært godt fornøyd med de tidligere og pågående leveranser til Johan Sverdrup fra Aibel, Kværner og Aker Solutions, sier bransjesjef Runar Rugtvedt i Norsk Industri Olje & Gass.

Les mer:

> Statoil

> Aibel

> Kværner / Aker Solutions