Endelig kom Snorre-beslutningen også – investeringer på 19 milliarder

Publisert

Snorre A-plattformen

Snorre A-plattformen. FOTO: Harald pettersen, Statoil.

Det har over tid vært vurdert ulike alternativer for Snorre-feltet av Statoil og partnere (Petoro, Exxon, Idemitsu, DEA og Point). Feltet ligger i Tampen-området i Nordsjøen, har produsert siden 1992 og er fortsatt ett av de feltene med størst gjenværende reserver.

Det ble i dag levert inn PUD (Plan for utbygging og drift) med investeringer på 19 milliarder kroner, og omfatter en omfattende havbunnsutbygging, oppgradering av Snorre A-plattformen og økt gassinjeksjon. Prosjektet inneholder 12 nye brønner for produksjon 12 for injeksjon, 6 nye havbunnsrammer for produksjon og alternerende vann- og gassinjeksjon, rørledninger og kontrollkabler mellom havbunnsrammene og Snorre A samt oppgradering av Snorre A produksjon og vann- og gass-injeksjon.

Sammen med overleveringen av PUD signeres kontrakter for undervannsproduksjonssystemet med TechnipFMC, fabrikasjon og installasjon av rørbuntsystemet med Subsea 7, modifikasjoner på Snorre A med Aibel og rigg med Transocean.

-  Vi er selvsagt meget fornøyd med den tilliten Statoil viser oss. Vi vil i dette prosjektet få bruke Aibels brede kompetanse i hele verdikjeden, fra tidlige studier til ferdig prosjekt. Dette er også en bekreftelse på at studie-teamet har gjort et grundig forarbeid og videreutviklet et konkurransedyktig konsept. Dette sikrer oss et svært godt utgangspunkt for selve gjennomføringen, sier konsernsjef i Aibel, Mads Andersen.

Hallvard Hasselknippe, President Subsea Projects at TechnipFMC, commented: “TechnipFMC has delivered subsea equipment to Snorre since the field started production. We are happy to continue supporting Statoil on the Snorre field, extending the production for another 20 years.”

Runar Rugtvedt legger til at det er gledelig at en lang rekke av PUD-innleveringer i desember avsluttes med Snorre. Enda et eksempel på nye store prosjekter besluttes, at norsk sokkel er konkurransedyktig og at norske leverandører konkurrerer seg til nye kontrakter. Det er viktig med langsiktighet og slike oppdrag for en fortsatt konkurransedyktig olje og gass-bransje basert i Norge.

Les mer her:

Investerer i 25 nye år på Snorre-feltet

TechnipFMC Awarded Contract for the Statoil Snorre Expansion Project in the North Sea

Snorre-kontrakt til Aibel