Aker Solutions vinner subseakontrakter for Troll og Snøhvit

Publisert

Statoil tildeler på vegne av lisenspartnerne EPC-kontrakter for undervanns produksjonssystemer for Troll fase 3-prosjektet i Nordsjøen og Askeladd-prosjektet i Barentshavet.

Kontraktene går til Aker Solutions, og har en estimert verdi på mellom 1,5 og 2 milliarder kroner totalt. For Troll inkluderer produksjons-systemet 2 manifolder og 9 trær, mens for Askeladden i Barentshavet inkluderer det 2 manifolder og 4 trær. Begge kontraktene inkludere installasjon og ferdigstillelse.

"We look forward to working with Statoil on these fields, which are key to further developing Norway as a major gas supplier," said Aker Solutions Chief Executive Officer Luis Araujo. "We expect to generate significant synergies by building on our work on another major ongoing Statoil project, the delivery of the subsea production system for the Johan Castberg field in the Barents Sea."

"Vi er avhengig av en kompetent og konkurransedyktig leverandørindustri i videreutviklingen av norsk sokkel. Avtalen med Aker Solutions har fokus på standardisering, forenklede krav og et bærekraftig kostnadsnivå. Vi har dermed et godt grunnlag, ikke bare for prosjektgjennomføringen, men også for sikker og effektiv drift av Troll og Askeladd. Jeg ser frem til å fortsette den gode samhandlingen for å kunne realisere dette, sier direktør for anskaffelser i Statoil, Pål Eitrheim."

Runar Rugtvedt legger til at norsk-baserte leverandørbedrifter har ganske nøyaktig halvparten av verdensmarkedet innen subsea-utstyr og installasjon. Dette illustreres med denne kontrakten, viser konkurransedyktige leverandører og vi gratulerer Aker Solutions med tildelingen.

Arbeidet vil bli gjennomført i Norge, Brasil, UK og Malaysia. 

Se mer informasjon her hos Aker Solutions og Statoil.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne!