Aker Solutions har inngått en intensjonsavtale med Equinor for arbeid på Wisting-feltet

Aktuelt, Olje og gass

Publisert

Wisting FPSO. Illustrasjon: Aker Solutions

Wisting FPSO. Illustrasjon: Aker Solutions

Feed-kontrakten (front-end engineering and design) innebærer en forhåndsstudie og innledende ingeniørarbeid for en produksjonsenhet (FPSO) til Wisting-feltet i Barentshavet i forkant av en endelig investeringsbeslutning.

Intensjonsavtalen med Equinor inneholder også en opsjon for EPCI-arbeid på produksjonsenhetens plattformdekk. EPCI omfatter selve gjennomføringsfasen.

Aker Solutions mener EPCI-opsjonen kan representere det selskapet definerer som en «betydelig» kontrakt, forutsatt en endelig investeringsbeslutning og godkjenning fra myndighetene.

– Wisting er et av de største kommende industriprosjektene i Norge. Vi ser frem til å fortsette vårt langvarige samarbeid med Equinor med denne betydelige feltutviklingen, og til å modne prosjektet mot en planlagt investeringsbeslutning, sier konserndirektør Sturla Magnus i en kommentar.

Arbeidet starter umiddelbar, og er ventet fullført i tredje kvartal neste år.

Wisting-FPSOen er basert på et design av Sevan, og dekket vil ha en vekt på 20.000 tonn, ifølge meldingen.

– Dette store prosjektet vil ha betydelig positive konsekvenser for sysselsetting av våre ingeniør-ressurser og ved våre verft i Norge, og vil skape betydelige ringvirkninger for samfunn og lokalsamfunn i nærheten av verftene, sier Magnus.

– Vi gratulerer Aker Solutions med denne kontrakten på design og engineering på produksjonsinnretningen på Wisting-feltet. For norsk leverandørindustri er utbyggingen av feltet svært viktig både for aktivitetsnivået og etablering av produksjon og drift i denne delen av Barentshavet, sier bransjesjef Runar Rugtvedt i Norsk Industri Olje & Gass.

> Les mer her (akersolutions.com)