Vestre bygger verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk

Aktuelt, Nyhet, Designindustrien

Publisert

Vestre skal bygge verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk i Norge. Illustrasjon: Vestre

Illustrasjon av planlagt fabrikk

Med spektakulær arkitektur, besøkssenter og 300 mål opplevelsespark skal Vestre bygge verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk.

The Plus er den største investeringen i norsk møbelindustri på flere tiår, og fabrikken vil bli et globalt utstillingsvindu for bærekraftig og høyeffektiv produksjon. Fabrikken skal bygges i Magnor i Innlandet.

- Noen må gå foran. Vi skal dessuten bidra til å utvikle Magnor til en attraktiv destinasjon for besøkende fra hele verden, sier adm. dir. Jan Christian Vestre.

Slik skal Vestre inspirere flere til å ta del i det grønne skiftet.

Vestre har allerede bevist at man konkurrere globalt fra Skandinavia. De har hatt en sterk vekst spesielt på eksport de senere årene. Denne investeringen er en motivasjon for hele design- og ferdigvareindustrien, og nå ønsker vi at norske politikere viser at de vil satse mer på denne industrien. Her er det muligheter for økt eksport, bærekraftige investeringer og nye arbeidsplasser, sier bransjesjef Egil Sundet i Designindustrien i Norsk Industri.

Den nye fabrikken blir hypermoderne og med unik produksjonsteknologi. Bygget vil bidra til bærekraftsmålene og bruk av teknologi vil gi en effektiv fabrikk.

Fabrikken designes av det dansk arkitektkontoret Bjarke Ingels Group (BIG). BIG står blant annet bak Googles hovedkvarter i California, Lego House i Billund og det nye Kistefosmuseet på Jevnaker, og nå altså Vestres nye fabrikk og opplevelsessenter.

Blant leverandørene finner vi Hydro, som skal levere verdens kanskje grønneste aluminium både til den nye fabrikkbygningen, og også Vestres møbelserien FOLK med Hydro CIRCAL.

Les mer:

> Gå til theplus.no

> Se bilder (flickr.com)

> Vestre: Bruker 300 millioner på møbelfabrikk i skogen (tu.no, krever innlogging)

> Den største investeringen i norsk møbelindustri på tiår (dn.no, krever innlogging)