Norsk Industri

Innhold

Vellykket Designindustrikonferanse

Aktuelt, Designindustrien

Publisert

Designindustrikonferansen 2017 samlet over 80 deltagere med gode faglige foredrag og en veldig interessant Designmingel. Trine Skei Grande lovte at Venstre ville ta opp en ny Eksportutviklingsordning i forbindelse med Industrimeldingen.

Sofa-samtalen fra venstre Jan Christian Vestre, Gunnar Gundersen, Jon Daniel Nesje, Jeanette Iren Moen og Egil Sundet.

Konferansen 27. april på DOGA i Oslo var fortsettelsen av den mangeårige Møbel+interiørkonferansen og arrangeres av Norsk Industri ved bransjeforeningen Designindustrien og Møbel+interiør.

- Vi er godt fornøyd med arrangementet, sier bransjesjef Egil Sundet i Norsk Industri. Vi ønsket å tilby en faglig god møteplass, bidra til nettverksbygging og profilere sektoren, sier Sundet. Det var god stemning og mange fine tilbakemeldinger underveis - og så vil deltakernes evaluering gi det endelige svaret, sier bransjesjefen.

Venstre-leder Trine Skei Grande åpnet konferansen.

Designmingel

Nytt av året var Designmingel, et samarbeid med designerkollektivet Klubben hvor vi ønsket å bringe produsenter og designere sammen. Drøyt 12 designere seg og 9 produsenter presenterte seg. - Det rapporteres allerede om at kontakter ble knyttet og konkrete prosjekter ble diskutert, sier Egil Sundet. – Faktisk måtte vi gå og hente de når programmet skulle starte igjen.

Venstres leder Trine Skei Grande åpnet årets konferanse og gav et spennende innblikk i den politiske situasjonen og at Norge må gjøre et skift til mer bærekraftige bransjer. Trine Skei Grande viste til at eksporten må økes fra Norge, og til stor glede for forsamlingen sa hun at Venstre ville fremme forslag om en ny eksportutviklingsordning inn i behandlingen av Industrimedlingen på Stortinget.

Sofa-samtalen med Høyres Gunnar Gundersen, Fellesforbundets leder av Næringspolitikk Jeanette Iren Moen (tidl. statssekretær for Arbeiderpartiet), styreleder i bransjeforeningen Jon Daniel Nesje (adm dir i Wonderland) og leder for Samarbeidsrådet for design og interiør Jan Christian Vestre (adm dir Vestre) løftet opp utfordringer og muligheter som designindustri og ferdigvareindustrien i Norge har.

Engasjert presentasjon på Designmingelen!

Markedsføring, forbrukeratferd og trender

Parallelt med Designmingelen ble fremtidens markedsføring og forbrukeratferd grundig belyst av Ragnhild Silkoset fra Handelshøyskolen BI og allviter Martin Frederiksen, forfatter av Cross Channel II. Onny Eikhaug fra Design og arkitektur Norge (DOGA) og Sabrina Fregosi Maaø fra Patentstyret avrundet hhv med mulighetene i interaksjonsdesign og hvordan beskytte rettighetene dine i en mer åpen verden.

- Det fulgte en spennende diskusjon om hva man i fremtiden vil vite om kundene, bruken av Big Data og om dette gradvis vil bli begrenset, bemerker Egil Sundet.

I siste del i plenum ble prosjektet Nye Nasjonalmuseet presentert av interiørarkitektene Kaia Geiran, CADI, og Morten Kaels, Kaels Studio. Klimaavtrykket blir halvert, og anskaffelsene av møbler og interiør lyses ut først i 2018.

Lisbeth Larsen fra Jotun.

Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret gav på sedvanlig godt vis en gjennomgang av bolig og eiendomsmarkedet og mente at det ikke kom til å floppe, men at prisveksten særlig i Oslo ville flate ut, selv om sammenlignet med hovedstedene ellers i Norden kan enn se en lavere pris her. Byggeaktiviteten vil holde seg høy hele 2017 og trolig i 2018.

Jotuns fargerike fargesjef Lisbeth Larsen avsluttet konferansen med hvilke farger som har slått til den senere tiden og at alt med det norske, håndverk og lokalt var populært som bare det. Hun merker at norsk design er etterspurt da det oppfattes nettopp med disse kvalitetene.

Etter konferansen var det først mingling og utdeling av bransjeprisene. Se egen sak om dette. Det hele ble avsluttet med god middag på Mathallen.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!