Vellykket Bransjedag 8. juni

Publisert

Fra en konferansesal

Designindustriens bransjedag 2022. Foto: Melissa Hegge.

God stemning, mange deltakere og godt innhold er den korte oppsummeringen av Designindustriens bransjedag 2022. Fagdag i Oslo, prisutdeling og mingling / middag og besøk på Vestres nye fabrikk The Plus og Magnor Glassverk var innholdet.

Designindustriens bransjedag var i år et samarbeid mellom Designindustriens og Teko bransjeforeninger i Norsk Industri, som startet med årsmøter før bransjedag med faglig program. Det faglige gled over i utdeling av Norsk Industri, Designindustriens bransjepriser  og Tekos Carsten-statuett, før en hyggelig middag som strakte seg langt utover kvelden…

Designindustriens bransjedag 2022. Fra panelsamtalen om design- og ferdigvareindustriens rammevilkår, fra venstre Stein Lier-Hansen (Norsk Industri), Jan Skrefsrud (Gudbrandsdalens Uldvare), moderator, Sonja Djønne (Heymat) og Lars Røiri (Flokk). Foto: Melissa Hegge.

- Når deltakerne er godt fornøyde er vi det også, sier bransjesjef Egil Sundet i Norsk Industri Designindustrien. Det var god stemning og tydelig at de 84 deltakerne satte stor pris på å samles igjen. Før korona samlet bransjedagen om lag 120 deltakere, kanskje ser vi det neste år, sier Egil Sundet. Da vil vi smelle til!

Fagdagens tema var om design- og ferdigvareindustriens muligheter og rammevilkår, tre bedrifter presenterte sine vekststrategier og til sist om bærekraft, dokumentasjon og utvikling.

- Det var første gang Teko bransjeforening var med å arrangere og samarbeide om programmet, sier bransjesjef Kari Rømcke i Teko bransjeforening i Norsk Industri. Fra vår side var dette veldig positivt og noe vi ønsker å fortsette med, sier Rømcke. Bedriftene har de samme utfordringer og vi har i mange år samarbeidet godt om å få bedre rammevilkår, og dertil er jo flere bedrifter medlem begge steder, avslutter Kari Rømcke.

Designindustriens bransjedag 2022. Lars Røiri (Flokk) fortalte om Flokk sin vekststrategi, det gjorde også Kari Setsaas (Norvigroup) og Hans Petter Jacobsen (Aclima). Foto: Melissa Hegge.

På bransjedagen ønsket Norsk Industris adm. direktør Stein Lier-Hansen velkommen før sjeføkonom Kari Due-Andresen gikk gjennom den økonomiske situasjonen nå og fremover. Deretter ble Norsk Industris nye rapport lagt frem og diskutert i en panelsamtale. I andre del presenterte Norvigroup Norway, Norsk Dun; Aclima og Flokk sine vekststrategier, mens i siste del var tema bærekraft og dokumentasjon med eksempler fra Norsk Hydro og Xeris, samt hvordan Plusslab kan bidra til økt FOU i designindustrien. Dagen etter gikk turen til The Plus, Vestres nye fabrikk, og Magnor Glassverk.

- Vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger fra deltakerne, sier bransjesjef Egil Sundet i Designindustrien. Programmet og foredragene var på et høyt nivå, bredt faglig sett og vi fikk også mange innspill til neste års bransjedag. Flere av foredragene er tilgjengelige, ta kontakt om du ønsker noen av dem tilsendt.

I forkant av bransjedagen ble det avholdt årsmøter i de to bransjeforeningene. Les mer fra Designindustrien og Teko bransjeforening.