Norsk Industri

Innhold

The Export way to the US

Aktuelt, Designrommet, Designindustrien

Publisert

Interessen for Scandinavian Design er stor og i New York og USA er økonomien god. Det er stort potensiale for salg fra norske møbel og interiør bedrifter.

Vi inviterer til å undersøke mulighetene gjennom deltakelse på ICFF og workshop i New York i 2019. ICFF er den viktigste designmessen for østkysten og kanskje hele USA, og en god inngang til markedet.

Fra fellesstanden på ICFF messen i 2018. FOTO: Norsk Industri

I mange år har Norsk Industri hatt eksportprosjekt med fellesstand på ICFF messen i mai 2019. Nytt i år er at det i god tid før inviteres til workshop i New York for å møte, etablere og videreutvikle kontakter og forberedelser til messen bl.a. mulige kunder og PR. – prosjektet i New York har gått i mange år, sier bransjesjef Egil Sundet i Designindustrien. Også neste års prosjekt er et samarbeid mellom Innovasjon Norge, Generalkonsulatet og Norsk Industri. Fellesstanden på ICFF vil arrangeres på Javitz-senteret på Manhatten i New York fra 19. til 22. mai 2018.

Fra fellesstanden på ICFF messen i 2017. FOTO: Norsk Industri

I år vil vi også legge inn i programmet en workshop i februar/mars i New York, for å bli mer kjent med markedet og mulighetene. Programmet vil være en mix av at vi inviterer inn noen aktører, men også besøk, sier Sundet. Det vil tilpasses deltakerne.

Tidligere deltakere forteller at prosjektet i New York har gitt dem økte muligheter, gode leads og nye forhandlere. Vi er i ferd med å melde oss på messen og antar at vi vil beholde den gode plassen vi har hatt de siste årene. Deltakerne kommer til ferdig bygget stand, men må plassere ut egne produkter og bringe de frem.

De siste årene har VAD, Fram Oslo, Rodeo, Gudbrandsdalens Uldvarefabrikk, Northern, Figgjo, OPE og Heymat deltatt, noen flere ganger.

Vennligst ta kontakt innen 15. desember om dette er av interesse.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!