Norsk Industri

Innhold

Norsk designindustri besøker New York for 10 året på rad

Aktuelt, Møbel+interiør

Publisert

ICFF messen i New York er inngang i det amerikanske markedet for norske bedrifter. Norsk Industri arrangerer felles norsk stand på messen for 10 året i rad den 21.-24. mai 2017.

- Norsk Industri arrangerer for 10 året i rad norsk felles stand, sier bransjesjef Egil Sundet. ICFF messen er den viktigste messen for design og up-market på østkysten i USA, og har deltagere fra en rekke land og er godt besøkt, sier Sundet. Vi samarbeider som vanlig med Innovasjon Norge og det norske generalkonsulatet i New York. Uten dem hadde vi ikke fått dette til.

Viktigst er likevel at ICFF messen har vist seg som en god inngang til dette markedet for norske designindustribedrifter som er de som stiller ut på paviljongen. I år er det VAD as, Ope AS, Gudbrandalens Uldvarefabrikk AS og Heymat AS.

- Vi og bedriftene, som gjennom årene har deltatt har fått mange gode erfaringer. Gjennom disse årene har norsk design blitt kjent og akseptert, og det er lettere å nå gjennom nå enn det var tidligere, sier Sundet. Det amerikanske markedet er i også i vekst, så tiden er riktig.

I forkant har vi arrangert workshop om markedet og prosjektet. - Vi er heldige og hadde Paul Makovsky og Tony Raposo på vårt møte, sier bransjesjef Egil Sundet. - Etter dette har vi hatt to prosjektmøter og bedriftene forbereder seg godt. Her ligger nøkkelen til godt utbytte, men det er viktig å være klar over at det tar tid å bygge posisjon og et forhandlernettverk, sier Sundet. Vårt råd er at man deltar på messen over flere år, og at messe er bare en av flere aktiviteter og tiltak som må gjøres for å etablere seg i markedet.

Paul Makovsky er Editorial and brand director for magasinet Metropolis i New York og har jobbet med oss flere ganger og rådgitt flere bedrifter og designere gjennom sitt nettverk i USA. Antonio Raposo er Senior advisor hos Innovasjon Norge i New York og den som kjenner norske møbel og interiørbedrifter på det amerikanske markedet best. Bransjeforeningen og mange norske bedrifter har jobbet sammen med han i en rekke år.

- Disse to er viktige støttespillere for en vellykket deltakelse, sier Sundet. Kunnskap om markedet er viktig og denne messen er et fint utgangspunkt for å møte forhandlere og arkitekter.

ICFF i 2017 arrangeres 21.-24. mai i New York. For tiden planlegges stand design, eventer under messen og bedriftenes forberedelser

For informasjon ta kontakt. Jeg hjelper deg gjerne!