Norsk Industri

Innhold

Mange industrivinnere av DOGA-merket 2017

Aktuelt, Teko, Designrommet, Designindustrien

Publisert

Foto: Ragnhild Nordhagen

Norsk designindustri hedret for produkter på Times Square til bruk av ull fra norsk spælsau! Vi gratulerer prisvinnerne i Designindustrien!

DOGA-merket, som inntil i fjor het Merket for god design, er for 2017 delt ut til en rekke norske designprodukter. Merket deles ut årlig til norske arkitektur- og designprosjekter.

-Dette viser at norsk designindustri leverer godt på spennende design, sier bransjesjef Egil Sundet, leder av Designindustriens bransjeforening i Norsk Industri.

Flere av vinnerproduktene er utviklet med sikte på eksport og Norsk Industri trykker på for å få en norsk eksportutviklingsordning, slik industrien i våre naboland har, sier Sundet. Designindustrien er spydspissen i norsk ferdigvareindustri, og vi bør få en rolle som strategisk eksportsektor for Norge. Slik kan vi bidra til at Norge får flere bein å stå på, sier Sundet.

Fora Form

Møbelprodusenten Fora Form mottok ikke mindre enn tre DOGA-merker. Sammen med møbeldesigner Runa Klock lanserte Fora Form bordserien «Root» tidligere i år og fikk merket. Fora Form og møbeldesigner Lars Tornøe mottar DOGA-merket for «Kvart», et fleksibelt konferansebordkonsept ment for eksportmarkedet, som innen 2020 skal bli det største produktet innenfor bordkolleksjonen til Fora Form. Det vanket også et DOGA-merke på stolen «Camp», som ble lansert i februar 2017, og utviklet i samarbeid med Anderssen & Voll og er en del av Ørsta-bedriftens satsing på eksportmarkedet.

Les mer om prisen her

Vestre

I 2016 tok Snøhetta kontakt for å få utviklet en serie stabelbare utemøbler til Times Square i New York. Sammen med Espen Voll Design, Tore Borgersen, MCO Interiørarkitektur og Møbeldesign Michael Christian Olofsson utviklet Vestre en ny variant av kolleksjonen April som fikk navnet April Go. Denne fikk DOGA-merket. Vestre mottok også DOGA-merke, men ikke for møbeldesign, derimot for å hylle en uvanlig bokutgivelse i anledning Vestres 70-årsjubileum.

Flokk og Gudbrandsdalens Uldvarefabrik

Sammen med Flokk ønsket Gudbrandsdalens Uldvarefabrik å utvikle en helnorsk verdikjede for møbelstoff. Resultatet ble Sirdal, Suldal og Setesdal, tre kortreiste, bærekraftige møbelstoffer i norskprodusert ull. Seriene først lansert i 2015 ble i høst relansert i ny fargedrakt.

> Les mer om prisen her

Flokk

I fjor fikk den suksessrike norske kontorstolserien HÅG et nytt tilskudd - stolen HÅG SoFi Mesh. Stolen er en videreføring av HÅG SoFi, og følger originalens strenge krav til ergonomi og miljø. Det er Flokk, tidligere kjent som Scandinavian Business Seating, som står bak nyvinningen. Stolen ble utviklet av Powerdesign og Frost Produkt, sammen med Flokks egne designere.

> Les mer om prisen her

Laerdal Global Health

De fikk merket for to produkter, først DOGA-merket for produktet «Nifty Feeding Cup». Dette er en gjenbrukbar silikonkopp utviklet for å gi brystmelk til nyfødte som ikke lar seg mate rett fra brystet. Koppen koster bare én dollar, og er spesielt utviklet med tanke på lavressursland. Laerdal Global Health fikk også merket for MamaBirthie som er en simulator utviklet for å gi god forståelse av hva som er en normal fødsel og hvilke komplikasjoner som kan oppstå. Lærdal Medical Health er også nominert til Hedersprisen.

> Se alle som har mottatt DOGA-merket her

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!